Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Românii se duc în Kenya, ca să scape de coronavirus, în vacanţă

Ţinuţi departe de vacanţe din cauza pandemiei care a închis graniţele, mulţi românii încep să profite acum de fiecare portiţă de călătorie în lume. Cum majoritatea destinaţiilor obişnuite prezintă în continuare risc de îmbolnăvire cu COVID-19, locuri exotice neaglomerate şi deci mai sigure sunt tot mai căutate.

De Lorena Rădulescu la 23.02.2021, 12:39
Vezi și

Kenya, o nouă destinaţie tentantă de concediu pentru români

Kenya este noua destinaţie de acest fel, pe care agenţiile de turism pariază în luna martie. Au introdus şi o cursa charter până acolo, încurajate de succesul pe care l-au avut Insulele Maldive si Republica Dominicană.

Sorin Stoica- reprezentant agentie de turism: "Va fi un zbor direct. Cel mai probabil cu un avion de 300 de pasageri. Charterul va ateriza pe Mombasa, iar din Mombasa pana in primul parc national este sa spunem o distanta de trei ore de condus. Deci este foarte usor de ajuns in parcurile nationale"

De o vacanţă pe tărâm african se pregăteşte şi Adelina. 

Adelina Toader: "Imi doream de foarte mult timp sa merg in Kenya, iar acum am vazut ca au introdus si niste zboruri directe. Te poti duce acolo in opt ore iar tarifele sunt foarte avantajoase, undeva la 2000 fata de 5000 cum erau in anii trecuti"

Turistii caută acum destinaţii sigure, iar Kenya este o ţară care nu e inclusă pe nicio listă galbenă. Dar cel mai mult ii atrage aici dorinţa de aventura. 

Aventură cu animale sălbatice

Adelina Toader: "Ma astept sa fie o aventura in primul rand. Cred ca despre asta este vorba atunci cand te gandesti la Kenya. Sa faci safari printre animalele salbatice, dar totodata sa stai si la plaja si sa respiri fara masca"

Interesul turiștilor pentru vacanţele de tip charter crește de la o săptămână la alta. În luna ianuarie rezervările aproape s-au dublat. 

Alina Costici, consultant in turism: "Nu mai trebuie sa interactioneze in timpul unei escale cu alte persoane care poate calatoresc in alte destinatii unde nu se solicita test si se simt mult mai in siguranta cand stiu ca toate persoanele de pe acel charter au fost testate"

Preţurile pentru un sejur pe plajă de şapte nopţi cu all inclusive încep de la 1700 de euro de persoană, iar pentru un pachet de safari tarifele pornesc de la 1200 euro de persoană. 

Printre destinațiile exotice preferate de români se mai numără acum Republica Dominicană, Zanzibar și Egipt. 4500 de romani au călătorit în Insulele Maldive de la începutul anului, iar țara noastră e pe locul cinci în topul țărilor interesate de această destinație după Rusia, India, Ucraina și Kazahstan.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Românii se duc în Kenya, ca să scape de coronavirus, în vacanţă