Antena Meniu Search
x

Schimbările majore din sănătate devin realitate

Odată cu noul pachet de bază, pacienţii vor beneficia de mai multe servicii medicale decontate de stat. Noutăţile absolute sunt prevenţia şi dosarul electronic.

Vezi și

Odată cu noul pachet de bază, pacienţii vor beneficia de mai multe servicii medicale decontate de stat. Noutăţile absolute sunt prevenţia şi dosarul electronic. Pentru prima dată în ultimii ani, Ministerul Sănătăţii se gândeşte să supravegheze îndeaproape populaţia.

De acum înainte, trebuie să mergem la doctor. Cei peste 40 de ani anual, cei sub 40 de ani o dată la 3 ani. Deocamdată, nu vor fi date sancţiuni pentru cei care nu respectă regula, dar când sistemul va fi perfect implementat riscăm să pierdem asigurarea medicală dacă n-am făcut controlul.

În plus, fiecare român, indiferent dacă este asigurat sau nu, va avea un dosar medical electronic. Acesta va fi creat la primul consult şi va conţine tot istoricul medical. Internarea se va face în condiţii mai stricte, dar vor fi decontate mai multe analize în ambulator.

Gravidele vor face gratuit testul pentru hepatita C, iar consultaţiile la psiholog vor fi decontate de stat, în limita bugetului. Rămâne de văzut cum se va aplica teoria în realitatea spitalelor româneşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » Schimbările majore din sănătate devin realitate