Antena Meniu Search
x

Sute de credincioşi s-au trezit cu noaptea în cap ca să atingă racla cu moaştele Sfântului Gheorghe

Aproape 900 de mii de români îşi serbează onomastica, de Sfântul Gheorghe. Poate cei mai împliniţi dintre ei au fost cei care au apucat să atingă astăzi moaştele Sfântului Gheorghe aduse special din Italia, la o biserică din Constanţa.

Vezi și

 Sute de oameni au venit la biserică încă din zorii zilei. Cu toţii au vrut să fie siguri că ajung să atingă racla cu moaştele Sfântului Gheorghe. Credincioşii s-au rugat pentru sănătatea lor şi a celor dragi.

Moaştele Sfântului Gheorghe au fost donate bisericii constănţene de către cardinalul Dionisie Tettamanzi, arhiepiscop emerit de Milano. Şi vor rămâne pentru totdeauna în lăcaşul care poartă hramul sfântului. Înalt Prea Sfinţia Sa Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a condus slujba oficiată de un sobor de preoţi.

În România, peste 700 de mii de bărbaţi şi aproape 200 de mii de femei poartă numele Gheorghe sau derivate ale acestuia. Tuturor le spunem şi noi La mulţi ani!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Sute de credincioşi s-au trezit cu noaptea în cap ca să atingă racla cu moaştele Sfântului Gheorghe