Antena Meniu Search
x

Iarna a creat probleme în jumătate din ţară. Sute de oameni au rămas blocaţi în trenurile oprite din cauza ninsorii

Iarna severă paralizează România! Sunt probleme grave pe calea ferată. Sute de oameni au trăit ore bune un coşmar la Orşova, după ce trenul lor a fost blocat de un copac prăbuşit pe şine.

la 16.12.2018, 15:47
Vezi și

Iarna severă paralizează România! Sunt probleme grave pe calea ferată. Sute de oameni au trăit ore bune un coşmar la Orşova, după ce trenul lor a fost blocat de un copac prăbuşit pe şine. Şi nu este singurul incident. După doar câteva ore de vânt puternic, garniturile care ar fi trebuit să ajungă în Bucureşti au adunat peste 1100 de minute de întârzieri.

În ninsoare, sute de oameni au aşteptat ajutor. Mai bine de şapte ore au trăit un coşmar. În vagoane este la fel de rece ca afară. Pasagerii care au rămas în tren stau cu gecile pe ei, ghemuiţi în scaune.

Gheorghe Tănăsoiu: Toată lumea e agitată, așteaptă un semnal de la comandamentele astea de iarnă, de la organizatiile noastre. Copii, cu femei gravide, cu bătrâni parcă suntem în Vestul Sălbatic, abandonaţi.

Totul a pornit de la un copac care s-a prăbuşit pe calea ferată. Era cât pe ce să-l omoare mecanicul de locomotivă. Oamenii spun că nimeni nu le-a dat nicio explicaţie pentru ce se întâmplă.

Lucian Şova, Ministrul Transporturilor: Dacă acest lucru s-a întâmplat, este foarte grav, măcar informaţii trebuiau date. Nu este vorba de câmp, este vorba despre o zonă muntoasă, deluroasă, o zonă greu accesibilă, din păcate!  Toate celelalte trenuri au fost oprite în staţii, nu este cel mai bun loc,dar totuşi e la adăpost, cel izolat în linie, s-a intervenit cu peste 150 de muncitori.

Doar că după numai un kilometru, trenul s-a oprit din nou pe şine, iar acum oamenii sunt nevoiţi să aştepte din nou, în frig. 

Şi în apropiere de Târgu-Jiu situaţia este similară. Un tren care a plecat din Arad şi care urma să ajungă la Bucureşti la orele dimineţii s-a defectat pe drum. Locomotiva a avut probleme, aşa că a fost schimbată. Doar că şi a doua a avut exact aceeaşi soartă. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Iarna a creat probleme în jumătate din ţară. Sute de oameni au rămas blocaţi în trenurile oprite din cauza ninsorii