Antena Meniu Search
x

Abandonat la naştere, Răzvan îşi caută mama. În situația lui sunt zeci de copii din România (Video)

Mama este acea persoană care șterge lacrimile, care ține în brațe și face ca toate problemele să pară mai ușor de rezolvat. Dar ce se întâmplă când cea care ți-a dat viață te abandonează într-un spital, la doar câteva ore după ce ţi-a dat viaţă?

de Redactia Observator

la 23.06.2020, 17:15

Vezi și
  • Răzvan a fost contactat de fratele său.
  • Tânărul vrea să îşi găsească mama.

Mulți dintre cei care au crescut în orfelinate refuză să răspundă la această întrebare.

Pe peretele din camera sa, Răzvan are un tablou ce ilustrează visul său: o familie. Are 22 de ani şi încă de la naștere a fost abandonat în spital, iar mai apoi crescut în diferite case de copiii din țară şi familii adoptive.

Îşi aminteşte cu drag de momentele frumoase petrecute alături de alţi copii, dar are şi amintiri pe care ar dori să le uite.

Răzvan Rezmuveș: Am fost bătuţi când se îmbătau. Când erau deja şi nervoşi peste zi şi se îmbătau, după care începeau cu bătăile: cu biciul, cu lanţul, chiar şi cu securea 

Odată devenit adult Răzvan a decis că e momentul să-şi caute mama. Nu a reuşit încă să o găsească, dar şi-a imaginat de nenumărate ori întâlnirea cu ea.

Răzvan Rezmuveș: Stau şi mă gândesc, dar. Prea multe nu ştiu. Aştept să văd ce spune dânsa După care mă gândesc dacă mai am ceva de spus sau...

O rază de speranţă a apărut atunci când a fost contactat de fratele său, despre existența căruia nu știa nimic. A fost momentul în care a înţeles că are nevoie de un răspuns de la cea care i-a dat viaţă.

Răzvan Rezmuveș: Cum ai putut să trăieşti atâţia ani ştiind că mai ai încă un copil? Probabil mai are. Dacă Traian ar fi fratele meu, probabil mai are pe lângă 

Deşi suferă, nu o judecă. Vrea doar să o cunoască. În situația lui sunt zeci de copii din România, care își pun zilnic întrebarea: de ce am fost abandonat.

Cecilia Ardusătan, psiholog: Un copil abandonat nu înţelege de ce propria mamă care ar trebui să mă iubească cel mai mult pe lumea asta m-a abandonat. ''Eu de ce nu sunt iubit?'' Sigur că are nevoie de răspunsuri 

Abandonul lasă urme adânci în dezvoltarea personală și poate duce la depresii, anxietăţi, dependenţe sau chiar tentative de suicid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Abandonat la naştere, Răzvan îşi caută mama. În situația lui sunt zeci de copii din România (Video)