Antena Meniu Search
x

Alpinistul surprins de avalanşă în Bucegi nu a fost găsit. Căutările vor fi reluate luni

La 24 de ore de când a fost înghiţit de avalanşă în Munţii Bucegii, tânărul dispărut sub muntele de zăpadă încă nu a fost găsit.

Vezi și

La 24 de ore de când a fost înghiţit de avalanşă în Munţii Bucegii, tânărul dispărut sub muntele de zăpadă încă nu a fost găsit. Cu toate că a fost căutat aseară, până târziu, şi de la prima oră a acestei dimineţi. Salvamontiştii au săpat zăpada groasă de 5 metri, iar prietenii şi rudele tânărului au ajutat la căutări. Din cauza frigului, salvatorii s-au oprit, dar mâine vor căuta iar, cu câini dresaţi pentru aşa ceva.

De la 8 dimineaţa, salvamontiştii au săpat în zăpadă după tânărul înghiţit ieri de avalanşă. Sub stratul de zăpadă gros e o placă imensă de gheaţă. Aici pe Valea Coştilei, zăpada măsoară 5 metri, iar salvamontiştii sondează în continuu. S-au aliniat şi practic urcă. Însă pericolul este extrem de mare aici, pentru că acolo sus o placă mare de zăpadă se poate desprinde oricând.

Bărbatul era ieri cu patru prieteni, aproape de platoul Bucegi. Mai avea aproximativ 5 metri până să ajungă sus, dar s-a dezechilibrat, a căzut, şi aşa s-a declanşat şi avalanşa. A fost târât sute de metri.

Aseară, bărbatul, un bucureştean pasionat de alpinism, a fost căutat fără succes. Salvamontiştii i-au găsit în schimb rucsacul şi casca pe care o purtase. Era făcută bucăţi. De dimineaţă, la căutări au venit şi mulţi prieteni de-ai dispărutului. O dronă a scrutat împrejurimile.

Salvamontiştii au primit şi un detector de metale. Dar pentru că sus, în munte, temperatura a scăzut la -15 grade Celsius, căutările au fost oprite în urmă cu scurt timp. Se vor relua mâine, cu sonde mai lungi şi cu câini specializaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Alpinistul surprins de avalanşă în Bucegi nu a fost găsit. Căutările vor fi reluate luni