Antena Meniu Search
x

Video Tradiţiile de nuntă din Maramureş îi fascinează pe străini. The Guardian a publicat fotografii cu miresele

Jurnaliştii de la The Guardian au relatat şi arătat lumii întregi obiceiurile de la nunţile din Ţara Oaşului. Ei au publicat fotografii din România cu miresele care se pregătesc de ceremonie în costume tradiţionale care cântăresc chiar şi 20 de kilograme.

de Redactia Observator

la 26.10.2021, 17:36

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Publicaţia britanică a descris cum în Ţara Oaşului, tradiţiile se îmbină cu noua modă adaptată la zilele noastre, dar şi cu nevoia românilor de acolo de a-şi etala bogăţia. Totul a fost documentat de către fotograful Michal Novotný. Mirii sunt surprinşi alături de invitaţii îmbrăcaţi în port popular şi de lăutari în timp ce merg către biserică.

"Într-o regiune îndepărtată din nordul României, există un amestec remarcabil de tradiție și bogăție. Locuitorii din Oaș muncesc de ani de zile în vest pentru ca acasă să își construiască case magnifice și să conducă mașini scumpe. Îmbrăcați în cele mai noi mode pariziene, precum și în costume populare vechi, ei organizează nunți opulente în valoare de zeci de mii de lire sterline, unde oaspeții dansează printre gheață uscată și mănâncă delicatese alese, totul fiind înregistrat de o echipă de fotografi", scrie The Guardian.

Prestigioasa publicaţie britanică a mai notat şi faptul că o nuntă în Oaş costă în jur de 50.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Tradiţiile de nuntă din Maramureş îi fascinează pe străini. The Guardian a publicat fotografii cu miresele