Antena Meniu Search
x

Traficul spre munte, sursă de nervi pentru turiști

Înaintea vacanţei, fie la munte fie la mare, românii au parte de nervi şi ore în şir petrecute pe şosele.

de Redactia Observator

la 12.06.2019, 15:34

Vezi și

Înaintea vacanţei, fie la munte fie la mare, românii au parte de nervi şi ore în şir petrecute pe şosele.

Unul dintre multele exemple vine din Braşov, unde un drum de doar cinci kilometri, între Cristian şi Râşnov, se face în zeci de minute.

Ar fi și o parte bună în toți nervii. Măcar se lucrează la bucată din autostrada București-Ploiești care trece prin apropiere. Și poate poate se va mai elibera traficul în curând.

Doar că, până când această porţiune va fi deschisă circulaţiei, turiştii nu prea au de ales şi trebuie să reziste în traficul infernal.

Delimitată de verdeaţă de o parte şi alta, viitoarea cale spre staţiunile montane pare momentan doar o bucată de teren arabil. Asta dacă o privim de sus. La sol însă se munceşte de zor, chiar şi în weekenduri, la porţiunea de autostradă între Râșnov - Cristian.

Tronsonul autostrăzii A3, Comarnic- Braşov, la care se lucrează intens are 10 kilometri, iar peste un an va fi deschis circulaţiei, promit autorităţile.

Până atunci însă turiştii nu au de ales şi trebuie să stea la cozi interminabile pe DN73, între Cristian și Râșnov.

De cinci ani se lucrează la modernizarea drumului DN73 Braşov - Piteşti. Pe multe porţiuni, şoseaua este decopertată, iar circulaţia se face pe ambele sensuri pe o singură bandă, alternativ.

Luna trecută, după o vizită neanunţată pe şantierul de pe DN 73, unde a găsit doar câţiva muncitori la lucru, ministrul Transporturilor a cerut să fie reziliat contractul cu constructorul. Deocamdată, este încă procedură de reziliere. Abia apoi urmează să se stabilească cine va prelua lucrările de modernizare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri sociale » Traficul spre munte, sursă de nervi pentru turiști