Antena Meniu Search
x

Cum a ales o comună din România să reducă factura la energia electrică. Primar: "Să dăm cu toții dovadă de responsabilitate"

Autoritățile din Slobozia Conachi, județul Galați, au decis să restricționeze utilizarea iluminatului public, pentru a reduce factura la energia electrică. Anunțul a fost făcut pe Facebook chiar de edilul comunei, care a făcut apel la responsabilitate, informându-i pe localnici că străzile vor fi luminate în fiecare noapte conform unui program. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 14.09.2022, 12:53

Cum a ales o comună din România să reducă factura la energia electrică. Primar: "Să dăm cu toții dovadă de responsabilitate" - Facebook

Responsabilii unei comune gălățene au decis să închidă lumina pe străzi pentru a face economie la energia electrică. Este vorba despre localitatea Slobozia Conachi, în care utilizarea iluminatului public va fi restricționată pe parcursul nopții. Primarul spune că localnicii trebuie să dea dovadă de responsabilitate, anunțând, într-o postare pe Facebook, că iluminatul public va funcționa în fiecare noapte conform unui program.

"În perioada următoare cu toții va trebui să dăm dovadă de responsabilitate în vederea economisirii energiei electrice. Astfel, o primă măsură luată de administrația locală pentru reducerea consumului de electricitate, privește iluminatul public.

Vă informăm pe această cale că la nivelul comunei Slobozia Conachi iluminatul public va funcționa între orele 20,00 – 01,00 și 03,00- 05,30", a scris Emil Dragomir.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Localnicii critică decizia primarului

Metoda aleasă de primar pentru reducerea consumului de electricitate a stârnit însă controverse. Mulți dintre localnici au comentat la postarea edilului, criticând decizia. 

"În perioada când iluminatul public va fi oprit, poate crește infracționalitatea (furturi). În acea perioadă ar fi recomandabil să patruleze echipaje de poliție (dar asta implică consum de combustibil)"

"Și în această perioadă de beznă pe străzi, dacă se întâmplă doamne ferește: furturi, agresiuni etc, cine răspunde? Sau se bagă cumva lege să fie amendată orice persoană care circulă în această perioadă de beznă totală pe străzi?"

Un localnic i-a propus edilului să se gândească la posibilitatea de a ilumina străzile cu celule fotovoltaice. În funcție de evoluția situației, autoritățile locale ar putea impune, însă, și alte restricții.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Cum a ales o comună din România să reducă factura la energia electrică. Primar: "Să dăm cu toții dovadă de responsabilitate"