Antena Meniu Search
x

Trofee de vânătoare ale lui Ceauşescu, la licitație

Până în '89, România a avut un prim mare vânător al ţării: Nicolae Ceauşescu. Era întâiul în toate şi nu-i putea lipsi titlul de cel mai priceput în mânuitul armelor. Asta chiar dacă, atunci când el trăgea, alte şapte gloanţe plecau de te miri unde.

Vezi și

Până în '89, România a avut un prim mare vânător al ţării: Nicolae Ceauşescu. Era întâiul în toate şi nu-i putea lipsi titlul de cel mai priceput în mânuitul armelor. Asta chiar dacă, atunci când el trăgea, alte şapte gloanţe plecau de te miri unde. 

Trofee de vânătoare a avut, însă, cu zecile, iar acum au ajuns la licitaţii. Şi celebrul birou comandat pentru dictator, dar care a rămas în depozitele fabricii, e de vânzare. Preţul de plecare: 10 mii de euro

Nicolae Ceauşescu a fost şi cel mai bun vânător al patriei. Cel puţin asta a fost imaginea pe care cei care împuşcau mistreţi, urşi sau cerbi în locul său au lăsat-o să se vadă.

Ceauşescu trăgea un foc şi alte şapte gloanţe plecau pe lângă el. Asta nu l-a oprit să-şi adjdeuce titlul de primul vânător al ţării. O confirmă chiar certificatele emise de direcţiile silvice. Doar 40 de euro, costă certificatul primit de Ceauşescu după ce a răpus un cerb carpatin în 1967.

Ştim ce pasiune a avut fostul dictator, vânătoarea a fost una dintre mândriile sale, a ajuns la statutul internaţional de mare, mare vânător.

Pasiunea dictatorului a ajuns chiar şi peste hotare. Şi după moartea sa. Cu doar 20 de euro, orice colecţionar poate avea o revistă în care străinii amintesc recordurile regizate pentru Ceauşescu.

În ianuarie 1990, revista britanică publica un număr dedicat fostului dictator, pentru că ştim deja că nu mai era la putere.

Fostul şef de stat primea şi cadouri în. trofee de vânătoare. Cele mai multe de la liderii africani. O blană veritabilă de leopard e scoasă la licitaţie cu 1.200 de euro. Mai scumpe sunt însă obiectele atinse de fostul dictator. Un pix şi un creion, placate cu aur, primite cadou în vizita din America şi pe care Nicolae Ceauşescu chiar le-a folosit. Costă 2 mii de euro. Ieftin, în comparaţie cu biroul prezidenţial.

Un cadou care trebuia să fie pus în biroul său din Casa Poporului.

Trei tone de lemn masiv, lucrat manual de 12 sculptori, trei arhitecţi şi patru designeri, s-au transformat în 1989 în ce urma să fie cadoul din partea Partidului Comunist Român pentru cea de-a 72-a aniversare. Nefolosit vreodată, cine-l doreşte trebuie să plătească 10 mii de euro.

Ar fi prima persoană fizică care ar deţine acest birou care are această componentă memorialistică pentru că a fost dedicat lui Nicolae Ceauşescu, care nu a apucat, din păcate pentru el, să-l ocupe.

Mobilierul de birou va fi scos mâine la licitaţie, iar trofeele de vânătoare îşi caută cumpărător în această seară

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Trofee de vânătoare ale lui Ceauşescu, la licitație