Antena Meniu Search
x

Vacanța în România, test de răbdare. Turiștii, prinși în cozi kilometrice pe litoral

În plină vară, când zeci de mii de oameni pornesc spre destinaţiile de vacanţă, petrec mai mult timp în trafic decât la relaxare. Situaţia este aceeaşi fie că vorbim despre drumurile spre staţiunile montane sau cele de la malul mării.

de Redactia Observator

la 10.08.2019, 20:43

Vezi și

În plină vară, când zeci de mii de oameni pornesc spre destinaţiile de vacanţă, petrec mai mult timp în trafic decât la relaxare. Situaţia este aceeaşi fie că vorbim despre drumurile spre staţiunile montane sau cele de la malul mării. În faţa cozilor kilometrice de maşini, autorităţile vin cu promisiuni măreţe. Vorbesc despre o "autostradă costieră" care va uşura drumul către sudul litoralului.

E vârf de sezon la malul mării, iar turiştii simt acest lucru dinainte să ajungă în staţiuni. Încă din trafic, unde dau testul răbdării la orice oră din zi.

Coada pe sensul de mers spre Constanţa se întinde din Eforie Sud până la Agigea. Valorile din trafic sunt foarte mari, astfel încât mai mult se stă decat se circula.

Cei zece kilometri dintre Eforie şi Tuzla se parcurg în aproximativ o oră, deşi se circulă pe două benzi. Blocaje uriaşe se formează în sensul giratoriu de la ieşirea din Eforie Nord.

Zilnic, pe drumul naţional 39 care leagă Constanţa de staţiunile din sudul litoralului trec chiar şi 50 de mii de maşini. Autorităţile admit că infrastructura este depăşită, dar spun că lucrează la o alternativă.

Avem în vedere construirea unei rute de mare viteză, a unei căi de mare viteză, care se numeşte "alternativa Techirghiol". Şi care va fi construită din fonduri ale Uniunii Europene la profil de autostradă.

Practic această alternativă va reprezenta ceea ce se numea la un moment dat Autostrada Costieră. Va folosi un traseu care să permită accesul la toate staţiunile de pe litoral.

Pentru moment, însă, abia se face studiul de fezabilitate. Mai e drum lung până la licitaţie şi la lucrările propriu-zise. Cel puţin două veri de acum încolo trebuie să mai suporte turiştii ambuteiajele.

Şi drumul spre munte a fost astăzi un adevărat test al nervilor. Coloana de maşini s-a întins pe kilometri întregi, între Comarnic şi Buşteni. Şi aici, de aproape zece ani, visăm la o autostradă care să traverseze Valea Prahovei, până în Braşov, însă proiectul a rămas până acum la stadiul de promisiune. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Vacanța în România, test de răbdare. Turiștii, prinși în cozi kilometrice pe litoral