Antena Meniu Search
x

Turneul de fotbal LGBT din Cluj, la a doua ediție

La Cluj are loc, în acest weekend, a doua ediţie a turneului de fotbal pentru diversitate. Timp de două zile, pe teren se luptă şase echipe de amatori formate din tineri şi tinere din comunitatea LGBT. Chiar dacă fotbalul este un sport al bărbaţilor, aceştia sunt însă în minoritate pe teren.

de Redactia Observator

la 24.02.2019, 11:48

Vezi și

La Cluj are loc, în acest weekend, a doua ediţie a turneului de fotbal pentru diversitate. Timp de două zile, pe teren se luptă şase echipe de amatori formate din tineri şi tinere din comunitatea LGBT. Chiar dacă fotbalul este un sport al bărbaţilor, aceştia sunt însă în minoritate pe teren. Evenimentul îşi propune să sublinieze importanţa combaterii homofobiei. 

Şase echipe din Cluj şi din Bucureşti au luat startul în competiţie. Sunt persoane cu orientare homosexuală şi transexuală, dar şi susţinători ai acestora. În total, 45 de sportivi amatori se luptă pentru o medalie.

Organizatorii evenimentului pledează pentru şanse egale în sport.

FIFA interzice discriminarea pe criteriul orientării sexuale. Iar federaţii din ţări precum Mexic, Uruguay, Chile sau Grecia au primit amenzi usturătoare pentru sloganurile homofobe afişate de fani în timpul meciurilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Turneul de fotbal LGBT din Cluj, la a doua ediție