Antena Meniu Search
x

Ultima modă. La cumpărături pe banii altora!

Jobul de vis se numeşte- mistery shooping! Sunt oameni care pleacă la cumpărături pe banii altora. Au o misiune ascunsă, asemenea unui agent secret.

Vezi și

Jobul de vis se numeşte- mistery shooping! Sunt oameni care pleacă la cumpărături pe banii altora. Au o misiune ascunsă, asemenea unui agent secret. 

Cine a visat vreodată să cumpere pe banii altora şi, în plus, să mai fie şi plătit pentru asta, îşi poate îndeplini acum dorinţa. Mystery shopping sau cumpărături sub acoperire este reţeta minune care face dintr-un om obişnuit un fel de agent secret. I

Inventat în Statele Unite, clientul misterios a avut nevoie de o jumătate de secol ca să ajungă şi în România. La noi, rămâne un mister chiar şi pentru companiile care ar trebui să îl folosească

Mergem pe lângă ei în magazin, ne facem cumpărăturile împreună şi nu ne dăm seama că ascund ceva. Sunt oameni care văd detaliile şi relaţia cu vânzătorul altfel decât noi. Cu alţi ochi. De fapt, cu ochii agentului. 007.

Un client sub acoperire, femeie, în vârstă de 20-25 de ani. Este profilul cumpărătorului care a testat serviciile unei bănci, ale unei clinici medicale private şi ale unui magazin de pantofi şi a întocmit un raport. Pentru primele, a fost plătită, în timp ce ultimul i-a oferit o reducere de 30 la sută pentru produs.

În statele cu tradiţie, mystery shopping-ul a devenit o profesie. Una care poate testa chiar şi croaziere. Nu fără condiţii. Cine vrea să meargă la cumpărături pe banii altora trebuie să fie bine informat când vine vorba de drepturile sale, să aibă profilul potrivit pentru produsele pe care le achiziționează şi să treacă o serie de teste.

Potrivit unui studiu GFK, 11 la sută dintre români se gândesc să fie clienţi sub acoperire. Cei mai mulţi nu au împlinit încă 40 de ani şi provin din mediul urban.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Ultima modă. La cumpărături pe banii altora!