Antena Meniu Search
x

Un copil s-a stins fulgerător, la 10 ani, din vina medicilor, acuză familia!

Un copil bolnav de meningită a plecat acasă, de la Spitalul din Bârlad, cu o reţetă pentru indigestie

Vezi și

Un copil bolnav de meningită a plecat acasă, de la Spitalul din Bârlad, cu o reţetă pentru indigestie.

Copilul s-a simţit şi mai rău, iar până a fost corect diagnosticat, a intrat în comă. Zece zile s-a chinuit, până când a murit. La 10 ani. Părinţii îl acuză acum pe medicul pediatru care l-a consultat că nu a fost în stare să observe simptomele clare ale meningitei.

Medicii specialişti, pe de altă parte, spun că boala are o evoluţie imprevizibilă. E anchetă acum la Direcţia de Sănătate Publică. Şi, după ce îşi vor îngropa băiatul, vor face plângere la Colegiului Medicilor. În urmă cu exact două săptămâni, Ştefănuţ a ajuns cu ambulanţa la spitalul din Bârlad, după ce i s-a plâns mamei de dureri de cap şi de stomac. Dimineaţă, mama şi băiatul au fost externaţi. Ştefănuţ, însă, se simţea din ce în ce mai rău. Peste câteva ore, a fost adus din nou cu ambulanţa, la acelaşi spital. Atunci, un alt medic s-a gândit să-i facă celui mic o puncţie. Un test de ţesut a confirmat că băiatul NU suferea de indigestie, ci de meningită. O infecţie letală dacă nu este diagnosticată şi tratată rapid. De la secţia de boli infecţioase a spitalului din Bârlad, Ştefănuţ a fost tranferat la Iaşi. Era a treia zi de suferinţă pentru cel mic.

Simptomele băiatului l-ar fi dus în eroare pe medic, spun colegii lui de la Iaşi. Meningita este o boală infecţioasă care se caracterizează printr-o simptomatologie în care domină febra, vărsăturile în jet, cefaleea, alături de fotofobie, adică lumina puternică deranjează persoana care are această afecţiune.

Părinţii vor face plângere la Colegiul Medicilor. Direcţia de Sănătate Publică a deschis propria anchetă. La acelaşi spital, în iunie, o bătrână a făcut atac cerebral şi a murit la o zi după ce medicii din Bărlad au trimis-o acasă spunându-i că a suferit doar un atac de panică. Medicul acuzat şi-a dat atunci demisia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Un copil s-a stins fulgerător, la 10 ani, din vina medicilor, acuză familia!