Antena Meniu Search
x

Video Un început de tornadă a băgat spaima în oamenii dintr-o localitate din Dâmboviţa

Ne-a cam ameţit vremea în ultima perioadă. Suntem la jumătatea primei luni de vară, dar în loc de soare, mai degrabă am avut ploi, vijelii, grindină şi chiar tornade. Cel puţin până la sfârşitul acestei săptămâni, vremea rămâne capricioasă.

de Redactia Observator

la 14.06.2021, 19:57

Vezi și
  • Specialiştii anunţă că românii nu scapă de vremea capricioasă în următoarele zile.

Un început de tornadă. Asta au filmat localnicii din Gura Şuţii, judeţul Dâmboviţa. Dacă ar fi atins solul, vârtejul ar fi distrus totul în cale. E exact acelaşi fenomen care a fost surprins ieri la Corbu, în judeţul Constanţa. 

Vijeliile, vârtejurile şi tornadele sunt fenomene care se formează de obicei în timpul verii, atunci când sunt temperaturi mai mari de 25 de grade Celsius şi o vreme instabilă. Doar că, în ultimii ani, au început să apară la noi în ţară chiar şi primăvara. Luna iunie a fost cea mai capricioasă perioadă din acest an. Şi a plouat masiv în mai toată ţara. Tocmai din cauza asta, în zona cazinoului din Constanţa, canalizarea nu a mai făcut faţă, iar apa murdară a ajuns de pe faleză direct în mare.

Pe de altă parte, în vârf de munte, curajoşii încă se pot bucura de zăpadă. 

Până la mijlocul săptămânii, rămâne în vigoare o alertă de vreme capricioasă. Mâine şi poimâine, în est şi sud-est vor fi perioade cu ploi torenţiale, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi izolat grindinã şi vijelii. Cantitãţile de apã vor depãşi pe suprafeţe mici chiar şi 50 de litri pe metrul pătrat. Veştile nu sunt bune nici după ieşirea în vigoare a acestei alerte pentru că vremea va rămâne instabilă pânã la sfârşitul sãptãmânii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Un început de tornadă a băgat spaima în oamenii dintr-o localitate din Dâmboviţa