Antena Meniu Search
x

Video În plin cod portocaliu de furtună, la Corbu s-a format o tornadă de mici dimensiuni. Nu vom scăpa de ploi nici săptămâna următoare

Avem parte de o vară vijelioasă. În plin cod portocaliu de furtună, la Corbu, în judeţul Constanţa, oamenii au filmat un fenomen care le-a dat fiori. O tornadă. Înainte, vântul a răsturnat o barcă, în care se aflau trei persoane. Salvarea a venit pe apă, dar şi din aer. 

de Redactia Observator

la 13.06.2021, 19:49

Vezi și

Nori ameninţători au întunecat cerul deasupra localităţii Corbu şi un fuior uriaş a coborât spre pământ. Oamenii au filmat fenomenul de speriat. S-au temut ca nu cumva, să vină spre ei. Codul portocaliu a dezlănţuit furtuna în toată Dobrogea. În judeţele Constanţa şi Tulcea, s-au rupt norii. 

Înainte să înceapă furtuna, a început să bată cu putere vântul. O pală mai puternică a răsturnat o barcă sportivă, pe lacul Siutghiol. Doi bărbaţi de 47 şi 52 de ani şi o tânără de 25 de ani, de la un club nautic, au căzut în apă. Pentru salvarea lor, au intervenit pompierii cu o barcă cu motor, dar şi un elicopter SMURD. 

Unul dintre bărbaţi a încercat să înoate singur spre mal şi a fost recuperat primul de pompieri. Apoi au fost aduse în siguranţă şi celelalte două persoane, aflate în pericol. 

Litoralul este până la noapte sub cod portocaliu de ploi, vijelii şi grindină. 

Din cauza ciclonului poziţionat deasupra Mării Negre, nu vom scăpa de ploi nici săptămâna următoare. Mâine, va fi frig, în majoritatea zonelor, iar la munte, pe creste, vântul va sufla cu 90-100 de km/h şi ar putea să ningă. De marţi se încălzeşte, iar miercuri vom avea maxime de 30 de grade celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » În plin cod portocaliu de furtună, la Corbu s-a format o tornadă de mici dimensiuni. Nu vom scăpa de ploi nici săptămâna următoare