Antena Meniu Search
x
LIVE

Un tânăr abandonat la naştere a ajuns psiholog şi profesor

Un tânăr al cărui talent era să se piardă în orfelinat are grijă acum de potenţialul copiilor străluciţi ai României.

la 20.06.2014, 22:24
Vezi și

 Un tânăr al cărui talent era să se piardă în orfelinat are grijă acum de potenţialul copiilor străluciţi ai României. Laioş a fost abandonat la naştere şi a crescut într-un centru de plasament din Târgu Mureş.

Toată viaţa a luptat cu sistemul, care-i spunea că trebuie să fie ca ceilalţi. S-a încăpăţânat până când cineva i-a recunoscut calităţile de fin psiholog şi profesor.

Rudi n-a împlinit încă 10 ani, dar lucrează de ceva vreme la primul său roman. Laioş, care îşi dedică tot timpul copiilor, i-a descoperit pasiunea. Caută în ei talentul care ar putea trece, altfel, neobservat. A păţit-o pe pielea lui, în orfelinatul în care a crescut.

Mentorul lui, care antrenează olimpici pentru concursurile internaţionale, a văzut în el ce n-a văzut nimeni. Acum, Laioş încurajează sute de copii în timpul şedinţelor creative.

Curiozitatea e primul semn al potenţialului înalt - care se dezvoltă cu ajutorul pasiunilor. Pe care ar trebui să le sprijine fiecare părinte. Mulţi dintre copiii români care-i trec prin mână lui Laioş ajung pe podium la concursurile internaţionale.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Un tânăr abandonat la naştere a ajuns psiholog şi profesor