Antena Meniu Search
x

Viteza la volan în străinătate l-a băgat la închisoare în România

Două amenzi pentru viteză, luate în Portugalia, departe de casă, l-au băgat în închisoare pe un bărbat din Satu Mare.

Vezi și

Omul s-a trezit cu poliţia la poartă, apoi în arest. S-a ajuns la situaţia incredibilă după ce bărbatul care a muncit o vreme în Portugalia nu şi-a plătit amenzile care i-au venit, prin poştă, acasă în România.

Acum, pentru 6 mii de lei va sta aproape jumătate de an în închisoare.

Nimeni nu a băgat însă în seamă amenzile. Portugalia e departe. Iar Mihai şi-a văzut mai departe de treabă. Până zilele trecute.

Mandatul european de arestare era cât se poate de adevărat. Iar bărbatul a ajuns după gratii. Pentru două amenzi de circulaţie. Legislaţia portugheză diferă de cea română, dar răspunderea este la fel peste tot.

Bărbatul de 50 de ani este încă în România. Dar urmează să fie extrădat în Portugalia pentru a-şi ispăşi pedeapsa. Între timp, mama lui de aproape 80 de ani, încearcă să-l ţină cât mai aproape.

Peste 10 ţări din Europa au o legislaţie care prevede ca neplata amenzilor contravenţionale să fie transformate fie în muncă în folosul comunităţii, fie în închisoare. O astfel de prevedere există şi la noi până în 2001. Dar a fost scoasă din lege.

Şi codul rutier din alte ţări este un pericol pentru români. Amenzile care la noi sunt câte sute de lei, în unele state din Europa ajung şi la câteva mii de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Viteza la volan în străinătate l-a băgat la închisoare în România