Antena Meniu Search
x

Vremea s-a dezlantuit din nou, in Moldova! Vantul a viscolit zapada si a blocat drumuri

Vremea s-a dezlantuit din nou, in Moldova! Vantul a viscolit zapada si a blocat drumuri, iar zeci de oameni si-au petrecut ore bune in frig, printre nameti. O ambulanta care trebuia sa ajunga la o femeie cu probleme cardiace a ramas impotmolita.

Vezi și

Paramedicii au incercat sa-si croiasca singuri drum prin nametii inalti. Cu mainele goale, au imbracat rotile autospecialei de ambulanta cu lanturi si au sperat ca astfel vor reusi sa ajunga la interventie. Viata unei femei care ramasese inzapezita intr-o masina depindea de ei. “Am fost solicitati initial pentru o pacienta cardiaca. Am inteles ca este inzapezita. Nu putem ajunge acolo, o sa incercam sa aducem doua echipaje de la deszapezire, sa putem merge mai departe”, a spus unul dintre medici.

Nici macar utilajele de deszapezire nu au reusit, insa, sa faca fata zapezii. O masina s-a rasturnat intr-un sant si muncitorii de la drumuri nu au reusit sa o repuna pe roti. “A venit masina de la drumuri, dar s-a rasturnat in capatul celalalt si nu s-a mai putut face nimic. E Foarte alunecos, dar o invingem pana la urma!”, au zis martorii.

Au invins abia dupa ore bune in care zeci de oameni au tremurat in masini, in mijlocul campului. Drumul National 29 C, ce face legatura intre Botosani si Siret, a fost practic paralizat.

Drumarii au reusit sa elibereze, in prima faza, masinile mici. Femeia care solicitase ajutorul ambulantei a ajuns cu autoturismul personal la spital si este in siguranta. Pana spre dimineata, si soferii camioanelor au ajuns la destinatie.

Meteorologii nu au vesti bune nici pentru orele urmatoare. Ei au emis, aseara, la ora 23:00, o informare de ploi si vant in toate regiunile tarii, valabila pana duminica la aceeasi ora. In acest interval temporar, va ploua, iar la altitudini de peste 1.500 m precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Stiri sociale » Vremea s-a dezlantuit din nou, in Moldova! Vantul a viscolit zapada si a blocat drumuri