Antena Meniu Search
x

Zeci de bătrâni, captivi în Azilul Groazei

Îngropaţi în mizerie şi nepăsare, zeci de bătrâni îşi trăiau ultimele zile ca în lagărele de exterminare în două aziluri ilegale, luate pe sus azi de autorităţi. Abandonaţi de familii, unii erau ţinuți acolo împotriva voinţei lor.

Vezi și

Vă avertizăm că această știre conține imagini şi declaraţii care v-ar putea afecta emoţional.

În azilurile groazei, 37 de bătrâni îşi trăiau zilele ca pe o condamnare. Cîte 2-3 în pat, unii legaţi de grilaje. Îngropaţi în propria mizerie, într-un miros greu de suportat. Fără medicamente şi izolaţi de lumea de afară.

Nu ne dădea voie nici la vizită. Au venit nişte nepoţi la mine, la o săptămână, două, nu le-au dat voie. Au zis că nu e ziua de vizită, spune un bărbat.

Cineva a reuşit să filmeze înăuntru şi a făcut reclamaţie. Poliţiştii, însoţiţi de reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, inspectori de la Protecţia Consumatorului, şi un medic legist, au intrat în azilul ilegal de la Ploieşti.

Erau neglijaţi din punct de vedere terapeutic, deci prost hrăniţi, deshidrataţi şi necesită îngrijiri speciale pe care aici nu le aveau.

Bătrânii erau hrăniţi cât să nu moară. Se luptau pentru mâncare cu animalele care le ţineau companie.

Este o mizerie de neimaginat. E şantier. Mâncare se face lângă var, lângă mortar, mucegaiul este pe toţi pereţii, muşte moarte uscate pe sârme, pisicile se plimbă prin bucătărie.

Preţul torturii varia între o mie şi două mii de lei pe lună. În funcţie de mărimea pensiei şi de bolile omului. De ani de zile, patronii azilului făceau bani din suferinţa şi nepuţinţa bătrânilor abandonaţi de familii.

În urmă cu doi ani, autorităţile au mai închis un cămin, al aceleiaşi firme la Păuleşti-Prahova. Dar azilul a continuat să funcţioneze ilegal, iar patronii şi-au extins afacerea nestingheriţi.

Toţi bătrânii găsiţi în azilurile groazei au fost duşi la spitalul din Câmpina. Medicii s-au îngrozit când au văzut în ce stare erau

Mi-e greu să spun dar îmi asum ce spun. Da! Pacienti neglijaţi. Malnutriti, deshidratati, a declarat șocat unul dintre medici.

Pe unii bătrâni i-au luat acasă familiile. Restul au rămas în grija medicilor...

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Zeci de bătrâni, captivi în Azilul Groazei