Antena Meniu Search
x

Încă o zi liberă pentru români. Propunere surpriză făcută de parlamentari, pentru ziua "mântuirii şi eliberării omului de sub păcat"

Parlamentarii vor încă o zi liberă. 15 deputaţi PNL, USR şi UDMR cer ca Înălţarea Domnului să fie declarată zi nelucrătoare. 

Parlamentarii vor încă o zi liberă. 15 deputaţi PNL, USR şi UDMR cer ca Înălţarea Domnului să fie declarată zi nelucrătoare. 

Conform proiectului de lege depus ieri la Senat, ziua Înălţării Domnului reprezintă "deplina încununare a misiunii de mântuire şi eliberare a omului de sub păcat". 

"Înălţarea Domnului, act de deplină încununare a misiunii de mântuire şi eliberare a omului de sub păcat, reprezintă certificarea că Iisus Hristos este Fiul care urcă de-a dreapta Tatălui ceresc. Aproape că nu există şcoală, instituţie de cultură ori primărie în România care să nu sărbătorească public şi solemn această zi de Înălţare şi de pomenire a Eroilor neamului, dublă ocazie de rugăciune, pomenire, amintire şi elogiere.

Ca atare este firesc faptul că Parlamentul României să accepte declararea acestei zile de mare însemnătate spirituală, morală, identitară şi naţională, zi în care sărbătorim, actul final al operei Mântuitoare a lui Hristos, Înălţarea Domnuli, alături de comemorarea pioasă a celor care s-au jertfit pentru ca noi să trăim astăzi într-o ţară liberă, întreagă şi suverană, drept sărbătoare legală – zi nelucrătoare pentru toţi cetăţenii României", se arară în expunerea de motive a iniţiativei legislative.

Aleşii spun că România are cele mai puţine zile libere, comparativ cu alte state membre ale Uniunii Europene, iar această zi este oricum sărbătorită de majoritatea instituţiilor din ţară.

“Spre exemplu: 1. Malta – 38, dintre care 13 zile libere oferite cu ocazia sărbătorilor naţionale. 2. Spania – 34, dintre care 12 sărbători naţionale. 3. Bulgaria – 33, dintre care 11 sărbători naţionale. 4. Polonia – 33, 5. Cehia – 32, 6. Portugalia – 31. 7. Germania – 29, 8. Irlanda – 29, 9. Marea Britanie – 28, 10. Olanda – 27. Având în vedere cele expuse mai sus, consider ca fiind o obligaţie morală, culturală şi creştinească faţă de cetăţenii acestui stat, să declarăm ziua de Înălţarea Domnului, zi liberă!", se mai arată în document.

Zile libere 2018

Următoarea dată în care bugetarii au liber este 15 august, când creștinii marchează Adormirea Maicii Domnului.

Mai avem o zi liberă în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei.

În ultima lună din an sărbătorim Ziua Națională, la 1 decembrie. Iar în 25 și 26 decembrie suntem liberi de Crăciun. Anul acesta cad marți și miercuri zilele libere de Crăciun, așa că foarte probabil, Guvernul va da liber și în Ajun, pe 24 decembrie, astfel încât, legat cu weekendul, iese o minivacanță de cinci zile.

15 august (miercuri) - Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie (vineri) - Sfântul Andrei

1 decembrie (sâmbătă) - Ziua Națională a României

25 decembrie (marți) - Crăciunul

26 decembrie (miercuri) - Crăciunul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Încă o zi liberă pentru români. Propunere surpriză făcută de parlamentari, pentru ziua "mântuirii şi eliberării omului de sub păcat"