Antena Meniu Search
x

Video Ziua Internaţională a Sărutului, sărbătorită pe 6 iulie. Îndrăgostiţii îşi celebrează iubirea în faţa unei sculpturi celebre care îi aparţine lui Brâncuşi

Astăzi este Ziua Internațională a Sărutului. Sărbătoarea are deja o tradiție de 16 ani.
De la sărutările pe care le primesc copiii de la părinți, la pupicul pe obraz dat unui prieten sau sărutul romantic, de când lumea, sărutul a avut un rol important în crearea de legături sociale.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 06.07.2022, 16:57

Vezi și

În anul 2006 a fost sărbătorită pentru prima dată ziua sărutului. Acest lucru s-a întâmplat în Marea Britanie, iar apoi ziua de 6 iulie a devenit Ziua Internaţională a Sărutului. Chiar dacă nu este la fel de mediatizată ca Ziua Îndrăgostiţilor, această sărbătoare este un prilej ca îndrăgostiţii să fie mai aproape unul de celălalt.

Poarta sărutului a lui Brâncuşi, locul preferat al îndrăgostiţilor

Cel mai potrivit loc pentru a sărbători această zi poate fi Poarta Sărutului de La Târgu Jiu, celebra sculptură din piatră a lui Constantin Brâncuşi.

Chiar dacă regăsim sărutul în mai multe opere de artă semnate de Titanul de la Hobiţa, aceasta este preferată de sute de tineri din toate colţurile ţării, care în ultimii 20 de ani şi-au unit destinele lângă Poarta Sărutului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Ziua Internaţională a Sărutului, sărbătorită pe 6 iulie. Îndrăgostiţii îşi celebrează iubirea în faţa unei sculpturi celebre care îi aparţine lui Brâncuşi