Antena Meniu Search
x

Ziua Mondială a Animalelor

Asăzi este Ziua Mondială a Animalelor, o zi în care cei mai mulţi dinte noi îşi răsfaţă mai mult ca oricând prietenii necuvântători.

de Redactia Observator

la 04.10.2020, 22:14

Vezi și
  • Ministrul de Interne, mesaj de iua Mondială a Animalelor.
  • În această zi sunt încurajate adopțiile.

Este însă şi o zi în care este încurajat adopţia câinilor din adăposturi. O asociaţie din Galaţi a pus la cale o adevărată petrecere în speranţa că iubitorii de animale vor veni să ia acasă un patruped.

De ziua lor, câinii dintr-un adăpost din Galaţi au avut parte de un tort preparat special pentru ei şi de o petrecere cu zeci de invitaţi. Peste 1.100 de patrupede au aştepat ca cineva să vină şi să îi ia acasă. Printre norocoşi se află Albişor, o femelă blândă, care va ajunge la o familie iubitoare.

O poveste similară are şi Tery. Avea doar câteva luni când a fost luat din adăpost de Andrei şi Mădălina. Era mic şi curios când l-au adus acasă. Acum, după aproape patru ani, zburdă fericit în curtea casei care i-a devenit cămin.

Adăpostul din Galaţi a fost construit ca o soluţie temporară pentru animalele strânse de pe stradă. Dar unele rămân aici chiar şi ani de zile.

Ziua Mondială a Animalelor nu a fost trecută cu vederea nici de ministrul Afacerilor Interne. Într-o postare pe Facebook, însoţită de o poză în care apare alături de o pisică, Marcel Vela a anunţat că "după următoarea şedinţă de Guvern/, în România va fi înfiinţată Poliţia Animalelor".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ziua Mondială a Animalelor