Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Byte, câinele-robot care ştie să vorbească şi să se joace cu mingea. Care este preţul unui astfel de căţel

Byte este câinele-robot care a adus mingea la meciul Dinamo - Petrol. El este controlat de inteligenţa artificială şi se comportă exact ca un câine obişnuit.

de Redactia Observator

la 24.07.2024 , 21:38

Iubirea necondiţionată oferită unui câine vine la pachet cu responsabilităţi precum plimbări, hrană, vizite medicale. Cine nu se poate ocupa de toate aceste lucruri, dar vrea totuşi un câine pentru copii, are acum opţiunea de a cumpăra un câine-robot. Tehnologia a avansat atât de mult încât un astfel de câine ştie să se rostogolească, să se joace cu mingea şi chiar să vorbească.

Premiera absolută a impresionat un stadion întreg când mingea a fost adusă pe teren de un câine-robot. Momentul inedit a fost pregătit de Dinamo înaintea meciului cu Petrolul, iar microbiştii nu şi-au putut lua ochii de la el. Robo-căţelul a adus mingea de fotbal pe spate, în timp ce purta o eşarfă colorată cu roşu şi alb, specifică echipei de fotbal. Copiii au fost fascinaţi de câinele-robot, care s-a jucat în siguranţă cu ei.

Cum funcţionează Byte

Vezi și

"Este dresat de telecomanda. Are nişte comenzi predefinite şi ştie să arate inimioare, ştie să dea lăbuţa, ştie să se rostogoleacă pe spate, să alerge, cam tot ce ştie să facă şi un căţel obişnuit dar mai în siguranţă  pentru cei mici. Este foarte liniştit, nu lasă nici păr, este câinele ideal", spune Geanina Panait, manager în comunicare.

Byte nu latră, nu trebuie hrănit şi nu trebuie scos zilnic la plimbare, iar autonomia bateriei este de două ore de joacă.

Câinele-robot este dotat cu un sistem GPS, de aceea poate fi foarte uşor de găsit. Byte este echipat cu 4G, eSIM şi funcţie vocală, iar preţul lui este de 40.000 de lei. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Tehnologie » Byte, câinele-robot care ştie să vorbească şi să se joace cu mingea. Care este preţul unui astfel de căţel