Antena Meniu Search
x

Instagram va interzice adulţilor să trimită mesaje adolescenţilor cu care nu sunt prieteni

Instagram ia noi măsuri de protecţie menite să apere tinerii în mediul online, ferindu-i de mesajele directe primite de la adulţii cu care nu sunt prieteni.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 17.03.2021, 15:49

O tânără îşi foloseşte telefonul mobil în timp ce bea cu paiul dintr-o băutură răcoritoare
Tinerilor li se va aminti să nu răspundă la mesaje ce pot fi stânjenitoare - Shutterstock
  • Platforma spune că oferă de acum utilizatorilor opţiunea să îşi facă private conturile
  • Măsurile vor funcţiona doar dacă respectivele conturi reflectă întocmai vârsta reală a utilizatorilor

Utilizatorii Instagram în vârstă vor putea să trimită mesaje private doar tinerilor care îi urmăresc. Iar mesajele vor fi însoţite şi de un avertisment prin care li se reaminteşte adolescenţilor că nu trebuie să răspundă la nimic care îi stânjeneşte, informează BBC. Măsurile vor funcţiona doar dacă respectivele conturi reflectă întocmai vârsta reală a utilizatorilor, despre care uneori tinerii mint pentru a evita restricţiile cu privire la conţinutul disponibil pe platformă. De asemenea, "predatorii" s-ar putea să pretindă că sunt mai tineri decât sunt în realitate. 

Instagram spune că dezvoltă "noi tehnologii bazate pe inteligenţa artificială şi învăţarea automată" pentru a ajuta în rezolvarea problemei verificării vârstei, în special în cazurile în care deţinătorii conturilor nu au fost sinceri.

Care este vârsta minimă pentru un cont pe Instagram

Vârsta minimă pentru folosirea Instagram este oficial de 13 ani. Platforma spune că oferă de acum utilizatorilor opţiunea să îşi facă private conturile, în momentul în care le creează. "Dacă adolescentul nu alege "privat" când se înrolează, le trimitem o notificare ulterior, explicându-le beneficiile unui cont privat şi amintindu-le să îşi verifice setările", a anunţat Instagram pe blog. 

În ianuarie, platforma rivală TikTok a anunţat că toate conturile persoanelor sub 16 ani vor fi făcute private, din oficiu. Iar cei cu vârste între 13 şi 15 ani vor putea să îşi aprobe prietenii pentru comentarii şi să aleagă dacă vor ca videourile să fie publice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Tehnologie » Instagram va interzice adulţilor să trimită mesaje adolescenţilor cu care nu sunt prieteni