Antena Meniu Search
x

Tabără de IT pentru copii, organizată la Cluj-Napoca

Activităţile sportive sau artistice nu mai sunt singurele alternative extraşcolare pentru copii! Părinţii s-au adaptat vremurilor şi se orientează către programare şi robotică - o lume fascinantă pentru cei mici.

De Redactia Observator la 27.08.2019, 18:33
Vezi și

Activităţile sportive sau artistice nu mai sunt singurele alternative extraşcolare pentru copii! Părinţii s-au adaptat vremurilor şi se orientează către programare şi robotică - o lume fascinantă pentru cei mici. Şi care, totodată, îi pregăteşte pentru viitor.La Cluj-Napoca, o şcoală de IT îi aşteaptă pe copii în tabere în care învaţă cum să construiască site-uri, aplicaţii, să scrie coduri de programare şi să construiască roboţi.

Sunt mai puţin de două săptămâni până când elevii se vor întoarce la cursuri, însă la această şcoală de IT din Cluj-Napoca a fost activitate şi în timpul vacanţei. Zeci de copii au vrut să se joace... altfel. Captivaţi de lumea informaticii şi a roboţilor, nu au ratat niciun curs.

Elevii construiesc aplicaţii şi roboţi, învăţând în acest timp şi limbaje de programare. La orele de informatică din timpul anului şcolar, teoria bate practica. Aşa a venit ideea unui cuplu de tineri de înfiinţa un loc unde cei mici să înveţe meseriile viitorului prin metode interactive.

MIHAELA OLTEANU, Managerul Școlii de Programare: Modul nostru de predare este un pic diferit pentru că trebuie să le stârnim interesul copiilor, dar în acelaţi timp să îl menţinem

În proiect au intrat şi dascăli de la şcolile de stat.

NARCISA MONCEA, profesor de informatică: Ne-am dat seama de ceva timp că nu e în regulă să îi ţinem închişi în şcoală, trebuie să îi scoatem în societate, trebuie să vadă ce pot face şi să îi găsim fiecăruia locul.

Şcoala deţine şi o platformă online, pe care cursanţii o pot accesa pentru a exersa şi acasă. Taxele sunt de 290 lei pe lună pentru cursuri şi 550 de lei, pentru tabăra care durează de luni până vineri. Sunt acceptaţi copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 17 ani.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Tehnologie » Tabără de IT pentru copii, organizată la Cluj-Napoca