Antena Meniu Search
x

Video Beneficiile tratamentului cu aer salin. Turiştii se înghesuie la Salina Praid în căutarea sănătăţii

Se anunţă temperaturi caniculare, de săptămâna aceasta, aşa că o vizită în subteran este un prilej numai bun de răcorire. La Salina Praid deja turiştii au început să se înghesuie. Mina, unde temperatura rămâne constant la aproape 16 grade Celsius, este frecvent vizitată de copiii aflaţi în taberele din împrejurimi. Dar şi de cei care caută tratamentul cu aer salin. 

de Redactia Observator

la 21.06.2022, 08:36

Vezi și

Odată cu venirea zilelor caniculare, numărul turiştilor în căutare de răcoare, dar şi de sănătate s-a dublat la Salina Praid. La 120 de metri sub pământ, temperatura rămâne în mod constant la 15,6 grade Celsius. Turiștii sunt transportaţi cu autobuzul până la intrare în galeria de acces, apoi coboară 274 de trepte, în micul oraş subteran.

Alexandra Moldoveanu, profesor: Sunt atâtaea lucruri care se pot face, am vazut restaurantul, zona de joacă pentru copii. Ne place şi programul, gimnastica care se face în fiecare zi în salină, excelent, pentru toate vârstele.

Turiştii se bucură de efectele benefice ale aerului salin

Copii sunt entuziasmaţi de parcul de aventuri care le oferă o mare doză de adrenalină. Mulţi dintre turişti vin aici şi în căutarea beneficiilor pentru sănătate.

''E foarte sanatos, venim de când era fata mică, avea 4 ani. Nu a mai avut probleme cu răceli, probleme de respiraţie.''

Salina Praid este una dintre cele mai mari mine de sare din țară și din Europa. Adăpostește zăcăminte formate în urmă cu peste 20 de milioane de ani. Primele exploatări au fost făcute aici de romani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Travel » Beneficiile tratamentului cu aer salin. Turiştii se înghesuie la Salina Praid în căutarea sănătăţii