Antena Meniu Search
x

Video Bucureştiul a fost inclus în topul celor mai ieftine destinaţii din Europa în 2021. Orașul lider în clasament

Relaxarea măsurilor în ceea ce priveşte combaterea pandemiei de coronavirus ne încurajează să ne facem planuri de vacanţă. Iar experţii în domeniu nu întârzie să vină cu sugestii pentru călătorii.

de Redactia Observator

la 05.05.2021, 14:22

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

O publicaţie americană de turism a făcut un clasament cu cele mai bune destinaţii din Europa, în ceea ce priveşte raportul calitate - preţ. Fruntaş în clasament este oraşul portughez Porto. În primul rând este renumit pentru vinul care îi poartă numele. Dar nu doar vinul ne atrage acolo ci şi atracţiile turistice precum Podul Dom Luis, Catedrala Se şi străzile din Ribeira. Chiar şi gara São Bento a fost declarată cea mai frumoasă din lume. 

Din clasament nu putea lipsi nici oraşul de aur al Europei. Cu atracţii turistice cu intrare liberă şi preţuri mici pentru cazare şi mâncare, Praga este greu de egalat. La o simplă căutare pe internet, o noapte de cazare la un hotel de cinci stele costă acum 70 de euro cu tot cu mic dejun. 

Pe malul Mării Baltice, Tallinn este renumit cu o istorie bogată şi clădiri pe măsură. În capitala Estoniei, devoratorii de muzee îşi pot cumpăra un card special în valoare de 60 de dolari. Cu ajutorul lui au acces nelimitat în muzee timp de 72 de ore, dar primesc şi discount la magazine şi restaurante. 

Valencia este pe poziţia patru în topul destinaţiilor ieftine şi bune. Comparat adesea cu Barcelona, oraşul se bucură de plaje la fel de frumoase, dar mai puţin aglomerate. Preţurile sunt mai mici iar turiştii pot vizita şi  una dintre cele mai vechi pieţe din Europa. Următoarele pe listă sunt Zagreb, Budapesta şi Atena.

Şi Bucureştiul este inclus în top

Şi Capitala României a intrat în clasament. Bucureştiul ocupă poziţia 18 şi a fost lăudat pentru mâncarea tradiţională şi băuturile ieftine. Totodată, turiştilor li s-a recomandat să viziteze Palatul Parlamentului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Travel » Bucureştiul a fost inclus în topul celor mai ieftine destinaţii din Europa în 2021. Orașul lider în clasament