Antena Meniu Search
x

Cât scot din buzunar amatorii de senzaţii tari pentru a scăpa de caniculă. Sute de turişti au ales raftingul pe Crișul Repede pentru a se răcori

Răcoarea muntelui a fost la mare căutare zilele acestea, mai ales pentru locuitorii din vestul țării, unde temperaturile din marile orașe au depăşit 40 de grade Celsius. Defileul Crișului Repede, cu peșteri și apă rece de munte, a fost destinația ideală, activitatea preferată fiind raftingul pe apele învolburate, a căror temperatura nu a depășit 18 grade Celsius.  

de Redactia Observator

la 28.08.2023, 08:27

Vezi și

O tură de rafting pe Crișul Repede în bărcile gonflabile a fost alegerea a sute de turiști în weekend. Pentru adrenalină şi distracţie! Dar şi pentru o oază de răcoare, spun ei. Mai ales cei de la oraş, unde temperaturile au depăşit 40 de grade.

Ovidiu Dan, ghid rafting: Acum apa e perfectă. 18-20 de grade.

Turst: Abia aştept să văd care e senzaţia şi totul. E prima dată.

Multă adrenalină, distracţie. Traseul de 9 kilometri cu bărcile pe Criş costă 140 de lei și se parcurge în aproximativ 2 ore. Iar la mijlocul traseului curajoşii pot sări direct în apa rece a unei cascade.

Tânăr: Destul de greu. Curenţii sunt destul de puternici şi apa este f rece. dar e un antrenament bun.

Peisajul din zonă este unul de basm, cu stânci abrupte și peșteri răcoroase.

Carmen Ungur, ghid peșteră Unguru Mare Şuncuiuş: În peşteră e între 8 şi 12, dar creşte până la 14 grade până la ultima sală.

Meteorologii vin cu vești bune pentru cei care nu suportă temperaturile ridicate. Doar astăzi va mai fi canicula, de mâine aerul devine mai suportabil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Travel » Cât scot din buzunar amatorii de senzaţii tari pentru a scăpa de caniculă. Sute de turişti au ales raftingul pe Crișul Repede pentru a se răcori