Antena Meniu Search
x

Video Cele două ţări-magnet pentru turiştii români unde se anunţă temperaturi de foc. 45 de grade la umbră

Două ţări unde pleacă mulţi români în vacanţă trec printr-o perioadă de foc. În Turcia se anunţă zilele acestea 45 de grade Celsius la umbră, iar ministerul de Externe avertizează că ar trebui evitate călătoriile în Grecia. Este pericol mare de incendii din cauza caniculei. 

de Redactia Observator

la 11.06.2024 , 20:56

Prima zi de caniculă a pârjolit astăzi centrul Greciei, unde temperatura a depăşit 40 de grade Celsius. Nefiresc de cald a fost şi la Atena, 38 de grade. Şi este abia începutul. Punctul culminant va fi joi, când meteorologii anunţă peste 42 de grade Celsius în regiunile Attica şi Peloponez. Autorităţile avertizează - urmează un val de incendii de pădure.

Grecia se pregăteşte de incendiile de vegetaţie 

"Suntem la 40 de zile de sezonul incendiilor. Va fi un sezon foarte dificil. Ne-am confruntat deja cu multe dificultăți, cărora le-am făcut față, dar atenție, fiecare zi este diferită și o nouă bătălie. Atrag atenția tuturor asupra acestui sezon foarte dificil de incendii", spune Vassilis Kikilias, ministrul Crizei Climatice și Protecției Civile.

Articolul continuă după reclamă

Cel mai mare pericol este în regiunile Attica, din peninsula Peloponez, şi în Grecia continentală - Viotia, Fthiotida şi Fokida. Turiştii au la dispoziţie, de astăzi, mAI Greece - o aplicaţie cu buton de urgenţă 112, care trimite autorităţilor localizarea exactă a utilizatorului. 

Pe acelaşi subiect

Val de caniculă în Istanbul

Zile de foc şi în Turcia. Istanbul este lovit de câteva zile de un val de caniculă. Termometrele au arătat, astăzi, peste 35 de grade Celsius, şi i-au făcut pe localnici să alerge să se răcorească. "Vremea s-a încălzit dintr-odată în iunie. Luna mai a fost răcoroasă. Când este cald, venim aici, la Bosfor. Intrăm în apă, este o briză plăcută şi atmosfera de aici este frumoasă", spune un turist.

Temperaturile vor continua să crească în vestul Turciei şi vor depăşi 45 de grade Celsius, cu 12 în plus peste normalul din această perioadă. "Se pare că este un val de caniculă care va continua în zilele următoare, până după data de 24 a lunii. De fapt, vom fi expuși la două valuri de căldură în iunie", spune Adil Tek, meteorolog.

Aerul fierbinte va părăsi sudul Europei în weekend, dar pentru scurt timp. De luni, va reveni peste aproape tot continentul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Travel » Cele două ţări-magnet pentru turiştii români unde se anunţă temperaturi de foc. 45 de grade la umbră