Antena Meniu Search
x

Video Cele mai căutate destinaţii de vacanţă. Preţurile ajung şi a 1300 de euro pentru 2 săptămâni de cazare la hotel de 4 stele

Călătorim frenetic de câţiva ani. Iar în 2023 am bătut toate recordurile: am cheltuit peste 8 miliarde şi jumătate de euro, cu 60% mai mult decât în anul de referinţă 2019. Apetitul va fi şi mai mare, estimează agenţile de turism. Pe lângă tradiţionalele concedii în Turcia, Grecia sau Spania, oamenii caută pentru acest an sejururi în destinaţii mai puţin explorate, cum ar fi Armenia sau Tunisia. 

de Redactia Observator

la 25.02.2024, 12:19

Vezi și

În această perioadă, destinaţiile mai puţin accesibile sunt la ofertă. Pentru Orientul Mijlociu, agenţiile au pregătit oferte all inclusive pentru toate buzunarele. Pachetele pornesc de la 400 de euro pentru 7 nopţi de cazare la 4 stele all inclusive, un preţ la jumătate faţă de un sejur în Turcia, destinaţie deja consacrată. 

Marius Berca, manager operaţional agenţie de turism: Georgia-Armenia, sunt pachete de 12 zile, 11 nopţi de cazare. Pachetul este undeva la 1365 de euro de persoană, este mic dejun şi hotel de patru stele. Este zbor de linie, dar turiştii se bucură de aceasă ocazie. 

Adina Şerac, director de vânzări agenţie de turism: Djerba, în Tunisia, este o destinaţie insulară, unde peisajele sunt superbe, plaje cu nisip fin, ape turcoaz. Pachetele sunt pe 7 nopţi, all inclusive. Sau destinaţii precum Marsa Matruh, în Egipt, unde pachetele sunt pe 7 nopţi all inclusive. Este o destinaţie cu deschidere la Marea Mediterană. 

Client: Tunisia, Cipru, Portugalia, Madeira. Chiar ne-am dori, e aşa, pe placul nostru. 

Şi ţările pe care le-am mai vizitat, încă au secrete de dezvăluit. În Sudul Portugaliei, în Algarve, ar fi una dintre variantele din acest an. Pachetele pornesc de la 600 de euro şi includ cazare şi zbor direct. 

Visul american e şi el mai aproape

Cererea pentru vacanţe la New York a crescut semnificativ de când o companie low-cost a anunţat introducerea zborului care face legătură directă între Bucureşti şi metropola americană. 

Cristian Zaha, director comerciala genţie de turism: Noi am venit în întâmpinarea cererii pieţei din România cu pachete incluzând zbor, cazare şi transfer pe această destinaţie. Pachetele sunt de 5,7,8,10 zile, pornind de la tariful de 1519 euro de persoană. 

Ne fac cu ochiul anul acesta şi Tenerife sau Gran Canaria, unde preţurile în plin sezon pornesc de la 800 de euro, cazare cu mic dejun şi bilet de avion. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Travel » Cele mai căutate destinaţii de vacanţă. Preţurile ajung şi a 1300 de euro pentru 2 săptămâni de cazare la hotel de 4 stele