Antena Meniu Search
x

Video Cristi şi Elena au venit de la 140 km, cu amicii lor, pentru o experienţă de neuitat într-un sat din Transilvania. "E ziua noastră. Împreună facem 100 de ani"

Harghita, la Valea lui Pavel - o aşezare tipică transilvăneană, frumoasă ca o ilustrată. Una dintre atracţiile turistice de acolo este plimbarea în căruţa trasă de cai, prin cele mai spectaculoase locuri din zonă. Un popas obligatoriu - poiana în care gazdele pun cârnaţi şi slănină cu boia pe grătar şi sting setea turiştilor cu vin bun.

de Redactia Observator

la 14.01.2024, 19:58

Vezi și

Suntem în satul Valea lui Pavel. Un loc în care peisajul îţi taie pur şi simplu respiraţi. Turiştii care au vrut să descopere frumuseţile locului au ales să o facă într-un mod special şi totodată tradiţional. S-au urcat în căruța trasă de cai şi-au pornit într-o călătorie de zece kilometri. "Ne mai ajută şi natura. Natura este minunată. Superb! Uitaţi-vă ce pădure frumoasă de molizi", spun Cristi şi Elena, turişti.

Turiştii, cuceriţi de satul Valea lui Pavel

Ei sunt Cristi şi Elena. Doi prieteni care au parcurs alături de amicii lor aproape 140 de kilometri pentru a se bucura de această experiență. Una pe care cu siguranță nu o vor uita niciodată. "Este ziua noastră. Împreună facem o sută de ani. Am venit aici, cu prietenii noştri, familia noastră lărgită", spun turiştii. "Avem o cupă specială de la Corund pentru palincă şi ne bucurăm să ciocnim pentru sărbătoriţii noştri", arată ei.

Din meniu nu a lipsit, bineînţeles, nici mâncarea tradițională. După o călătorie de patru ore, turiştii s-au încălzit în jurul focului, acolo unde au gustat din slăninuţa şi cârnaţii rumeniţi la foc iute. "Este minunat. Este tot ce ne-am dorit. Petrecem minunat. A venit şi zăpada. Mâncarea este delicioasă, băutura pe măsură, distracţia de asemenea", mărturiseşte o turistă. "E superb! Absolut superb! Am avut un traseu senzaţional, printr-un peisaj de vis. Ce poate fi mai frumos!", zice o alta.

"Gazdele ne-au primit cu pălincuţă, afinată, vin fiert, grătar, cârnăciori, slană, foc de tabără frumos aici", povestesc alţi turişti. Pentru o astfel de călătorie, turiştii au scos din buzunar 160 de lei de persoană. Şi au promis că vor repeta experienţa şi în anul viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Travel » Cristi şi Elena au venit de la 140 km, cu amicii lor, pentru o experienţă de neuitat într-un sat din Transilvania. "E ziua noastră. Împreună facem 100 de ani"