Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cum fentează românii înghesuiala, pe plajă sau în restaurantele de pe litoral. Metodele diferă de la o staţiune la alta: "Eee, am avut vorbele făcute înainte"

E puhoi de turişti la mare şi fiecare încearcă să-şi facă loc şi viaţa mai uşoară în aglomeraţie. Mulţi folosesc strategii fără greş pentru a prinde cel mai bun loc pe plajă sau orele mai libere la restaurante şi împinge-tava. Iată un scurt ghid cum să fentezi înghesuiala de sezon. 

de Cristina Niță

la 25.08.2024 , 20:52

Românii se descurcă şi se strecoară chiar şi prin cea mai mare aglomeraţie. Aceşti turişti din Eforie Nord au înlocuit micul dejun de la hotel cu o porţie de hamsii la malul mării. Aşa au putut să fie printre primii la plajă şi să ocupe un loc aproape de apă. 

150.000 de turişti în weekend pe litoral

Plajele sunt neîncăpătoare pentru cei 150.000 de turişti veniţi în acest weekend pe litoral. Aşa că fiecare îşi foloseşte imaginaţia pentru a-şi face viaţa mai uşoară. 

Vezi și
  • Turist: De la ora 8 dimineaţa e foarte aglomerat şi trebuie să fii foarte devreme. Mergem, mâncăm şi revenim.De obicei rămâne cineva aici.
  • Reporter: Şi persoana aceea când mănâncă?
  • Turist: După ce mâncăm noi, facem cu rândul. 
Pe acelaşi subiect

Alţii în schimb, au altă strategie: ca să fenteze aglomeraţia, nu se mai întorc deloc pe plajă: "Mergem la masă, ne odhnim un pic, şi seara ieşim la piscină la hotel".

Aceeaşi aglomeraţie şi în Costineşti, unde turiştii folosesc alte tertipuri pentru a prinde cel mai bun loc de pe plajă. "Nu mâncăm, ţinem regim că avem burtică", glumeşte un turist.

  • Turist: Eee, am vent la 10, dar am avut vorbele făcute înainte. Ne-am rezervat şezlongul. 
  • Reporter:Cât aţi dat pe şezlong?
  • Turist: 60 lei de persoană şi măsuţa 10 lei.

Plaja din Costineşti arată ca un autobuz la orele de vârf. Este o adevărată aventură să ajungi la malul mării. Și, odată ce ai răzbit, nici în apă nu ai prea mult loc.

Înghesuială şi puhoi de lume e şi în autoserviri sau terasele fast food. La o shaormerie, patronul face atmosferă ca timpul să treacă mai uşor pentru clienţi. În ciuda aglomeraţiei, turiştii sunt hotărâţi să se bucure de vacanţă şi să-şi găsească oaze de linişte şi relaxare. 

Cristina Niță Like

Ce iubesc la profesia asta? E simplu. Faptul că nicio zi nu seamănă cu cealaltă.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Travel » Cum fentează românii înghesuiala, pe plajă sau în restaurantele de pe litoral. Metodele diferă de la o staţiune la alta: "Eee, am avut vorbele făcute înainte"