Antena Meniu Search
x

Video Festivalul Verzei din Capitală. Vizitatorii așteptați cu preparate deliciose de către organizatori

Gustul toamnei se simte la Festivalul Verzei din Capitală. Sarmale, varză cu ciolan sau plăcinte cu varză - toate vor putea fi degustate pe îndelete, în acest weekend.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 15.10.2022, 15:28

Vezi și

Cristina Filip, reporter Observator: "Ca să ştim ce putem face bun din varză, în primul rând trebuie să știm cum punem varza în așa fel încât să reziste peste iarnă și mai apoi să o putem folosi la sarmale, varză călită, rață pe varză sau varză cu ciolan. Alături de noi este Ionuț care astăzi ne va învăța cum să punem varza la murat."

Ionuț: "Prima dată trebuie să curățăm varza, prima foaie trebuie să fie curată. Apoi trebuie să tăiem cotorul."

Cristina Filip, reporter Observator: "Cât Ionuț va tăia varza, eu vă voi povesti de ce alte ingrediente mai avem nevoie. Avem aici gutui tăiate și spălate, alături de mere tăiate și spălate. Ele vor da gust și culoare, ne explică Ionuț, avem hrean, avem gogoșari copți, castraveți și, bineînțeles, sarea."

Ionuț: "Imediat După ce am scos cotorul și am tăiat-o în patru punem o lingură de sare și o punem la murat."

Cristina Filip, reporter Observator: "Alături de varza pe care o punem în butoi vom pune și legumele pe care le avem aici. Acum că am învățat cum punem corect varza la murat încât să reziste peste iarnă, trebuie să vă spun și ce bunătăți găsiți aici la târgul din parcul IOR. Domul Nicolae Ciobanu a venit pregătit. Avem sarmale cu frunze de varză, avem varză cu ciolan, varză călită, salată de varză, cârnați, pastramă și tot felul de bunătăți."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Festivalul Verzei din Capitală. Vizitatorii așteptați cu preparate deliciose de către organizatori