Antena Meniu Search
x

Video În vacanţă cu animalul de companie: tot mai multe hoteluri pet friendly în România. "N-au plecat nici cu prosoapele, nici cu lenjeria"

Mulţi români se întreabă ce ar trebui să facă în legătură cu animalele de companie atunci când merg în vacanţă. Cel mai bine e să le ia cu ei. Tot mai multe hoteluri s-au adaptat şi au devenit pet friendly. Adică le permit oamenilor să se cazeze împreună cu pisica sau câinele, dacă respectă câteva reguli clare. Pe litoral, hotelierii sunt chiar bucuroşi să primească asemenea oaspeţi, pe motiv că aceştia nu pleacă acasă cu prosopul şi halatul din cameră. 

de Redactia Observator

la 11.07.2023, 17:56

Vezi și

Mimi are patru ani şi este nelipsită din vacanţele stăpânilor. Am găsit-o la un hotel din Eforie Nord care acceptă şi animale de companie. "Nicio vacanţă fără Mimi, unde plecăm o luăm cu noi. Am călătorit cu trenul şi am luat-o şi în tren. Am fost plecaţi şi-n zona montană, la Predeal, la Sinaia. Bineînţeles, ne-am informat din timp dacă acceptă şi animale de companie", povesteşte Adrian Crăciun, stăpânul lui Mimi.

În vacanţă cu animalul de companie

"Cei de talie mică, căţeii şi animalele în general - este o taxă de 10 lei, iar pentru animalele de talie mai mare este 20 de lei pe zi", spune Iasmina Bîrgovanu, recepţioner. În staţiunea Mamaia sunt 20 de hoteluri pet friendly. Fiecare are propriile reguli. "Acceptăm doar cele de talie mică, nu se percepe niciun cost suplimentar. Chiar a fost cerea foarte mare în perioada aceasta", mărturiseşte Ana Maria Caraiani, manager hotel din Mamaia.

"De regulă îi cazăm pe aceşti turişti în camerele de la parter, în aşa fel încât accesul către exterior să fie facil. Până acum, pe locul 1 căţei, pisici, iepuraş, hamsteri... Ce pot eu să vă spun este că aceşti oaspeţi n-au plecat nici cu prosoapele, nici cu ştiu eu, becurile de la lămpi şi nici cu lenjeria", spune Iulian Tenie, manager hotel din Mamaia. 

Pe acelaşi subiect

Tot mai multe hoteluri pet friendly

Procentul unităţilor de cazare care acceptă animalele de companie a crescut cu 30% faţă de anul trecut. "În acest moment sunt peste 105 unităţi pe litoralul românesc care acceptă animalele de companie. Este un număr în creştere faţă de anii trecuţi", declară Ştefan Necula, manager agenţie de turism.

Căţeii sunt primiţi şi pe plajă, dacă stăpânii respectă anumite reguli: să nu deranjeze persoanele din jur, iar proprietarii să strâgă în urma lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Travel » În vacanţă cu animalul de companie: tot mai multe hoteluri pet friendly în România. "N-au plecat nici cu prosoapele, nici cu lenjeria"