Antena Meniu Search
x

Video Mersul la plajă poate fi periculos pentru câini. Ce trebuie să facă stăpânii pentru a-şi proteja animăluţele

Stăpânii de câini îşi iubesc animalele atât de mult încât vor să îi ia cu ei peste tot, chiar şi în vacanţă la mare. Doar că joaca încântătoare în nisip şi în valuri pot fi extrem de periculoase. Veterinarii spun că apa sărată şi nisipul înghiţite pot fi o combinaţie fatală. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 29.06.2023, 22:19

Vezi și

Zein are 5 luni şi este a doua oară când stăpânul îl aduce pe litoral. Deşi iubeşte să se joace cu mingea pe plajă, pericolul pândeşte. Căldura, apa mării şi chiar nisipul îi pot face patrupedului mult rău. "Dacă nu e expus la prea mult nisip nu cred că ar fi o problemă. În schimb îi place foarte mult să stea la umbră", spune un turist. 

Cum protejăm câinii pe plajă

Pe o altă plajă, stăpâna lui Dop ştie că nisipul şi căldura sunt foarte periculoase pentru animalul ei aşa că se asigură că este bine îngrijit. "Îl băgăm în apă, ca să-l mai răcorim. Şi îl curăţăm când ajungem acasă, mai ales aici la pliu că îi poate intra nisip. Şi lăbuţele, între lăbuţe să nu rămână nisip", spune ea.

Specialiştii trag un semnal de alarmă: animalele de companie pot avea probleme mari în vacanţele petrecute pe litoral. "Dacă se duce în apa mării şi începe să bea apă de mare, este clar că este sărată şi în cele din urmă trebuie să ajungă la veterinar pentru că el vomită şi are diaree", spune Aurelia Pop, medic veterinar.

Cel mai mult rău le face însă nisipiul, în special raselor de talie mică, care adoră să sape gropi pe plajă. "Cu siguranţă el înghite foarte mult nisip şi problemele vor veni în câteva zile, în 2-3 zile, pentru că nisipul nu face altceva decât să îmi blocheze peristaltismul intestinal. Ne chinuim foarte mult. Sunt foarte multe cazuri", adaugă Aurelia Pop, medic veterinar. 

În unele cazuri, nici măcar veterinarii nu mai pot face nimic. "Ei nu spun ce îi doare şi nici educaţia noastra în privinţa sănătăţii animalelor nu e suficient de dezvoltată să îi putem proteja la maxim", spune o femeie.

Specialiştii le recomandă stăpânilor de câini să evite să-i ducă pe plajă, iar dacă totuşi o fac, să fie atenţi la ce le-ar putea dăuna celor mai buni prieteni ai omului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Mersul la plajă poate fi periculos pentru câini. Ce trebuie să facă stăpânii pentru a-şi proteja animăluţele