Antena Meniu Search
x

Video Lista destinaţiilor ideale pentru Crăciunul din 2023. România, inclusă în topul realizat de The Times

În clasamentul jurnaliştilor din Marea Britanie, România surclasează chiar şi Satul lui Moş Crăciun la capitolul "destinaţii perfecte pentru sărbătorile de iarnă". Topul a fost realizat de celebra publicaţie The Times şi cuprinde 15 destinaţii din lumea întreagă. 

de Redactia Observator

la 29.12.2022, 13:20

Vezi și

Pe primul loc, la capitolul locuri de neratat pentru vacanţa de iarnă a lui 2023, găsim Thailanda. Motivul: are de oferit de toate, pentru toţi. Inclusiv un cadru exotic, atipic pentru un Crăciun clasic. Mai departe, tot pentru Crăciunul din 2023, nu trebuie ratată Norvegia, datorită spectacolului asigurat de Aurora Boreală. Pe locul 5, se află Transilvania.

Astfel, reuşim să surclasăm chiar şi ţinutul lui Moş Crăciun, Laponia. Partea suedeză a acestei regiuni ocupă, potrivit The Times, locul 7 în clasament. Mai jos în top se regăsesc Alpii austrieci, o destinaţie de neratat şi datorită bunătăţilor culinare locale. Un mic pont: pe lângă celebrul ştrudel, cei care ajung acolo se pot bucura şi de gustul Tortului de ciocolată Sacher, un gust faimos astăzi în lumea întreagă.

Topul The Times este completat de locul care adună tot ce are mai bun şi mai frumos pentru copiii de pretutindeni: Satul lui Moş Crăciun din Finlanda, de la Polul Nord. Exoticul Barbados apare şi el în clasament, dar şi Australia, destinaţii perfecte pentru cei care doresc să îl aştepte pe Moşul în costum de baie, pe plajă, la temperaturi de peste 25 de grade Celsius.

Transilvania, fruntaşă în topul destinaţiilor de top

"Pentru un răsfăţ strigător, un preparat seducător" - aşa este descrisă Transilvania de către jurnaliştii de la The Times. Unul dintre motivele pentru care România a ajuns în acest top este unul gustos şi poartă denumirea de "kürtőskalács", cozonacul secuiesc care este foarte popular de sărbători, la festivaluri şi în târguri. 

Transilvania mai este considerată o destinaţie de top şi datorită legendei Contelui Dracula şi a pensiunilor şi castelelor din zonă, care au fost modernizate şi dotate cu piscine cu apă caldă şi spa-uri. În plus, o plimbare cu sania în zonele înzăpezite ale Transilvaniei trebuie bifată. Mai mult, potrivit The Times, este absolut necesar să admirăm şi urşii în această perioadă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Lista destinaţiilor ideale pentru Crăciunul din 2023. România, inclusă în topul realizat de The Times