Antena Meniu Search
x

Video Românii riscă amenzi usturătoare în vacanță. Țara unde ești taxat cu 230 de euro dacă ești prins cu telefonul la volan

Mare atenţie dacă plecaţi în concediu prin Europa. Informaţi-vă despre regulile de circulaţie ale ţărilor în care ajungeţi ca să nu aveţi surprize total neplăcute. Fiecare guvern sancţionează diferit comportamentul şoferilor în trafic şi, teoretic, banala depăşire a vitezei sau oricare alte încălcare a codului rutier vă poate aduce  amenzi şi de zece ori mai mari decât în România. Şi se poate ajunge până la confiscarea maşinii sau chiar zile de arest.

de Redactia Observator

la 19.07.2022, 14:50

Vezi și

Printre ţările cu cele mai severe amenzi este cu siguranţă Grecia. Acolo există un sistem de sancţiuni bine pus la punct. Pe lângă amenzi poliţiştii greci pot reţine foarte uşor permisul de conducere pentru fapte precum: condusul pe contrasens, condusul pe banda de autobuz, dar si folosirea telefonului la volan.

Atenţie, folosirea telefonului la volan poate crea mari probleme şi în Olanda, acolo unde există cea mai aspră sancţiune din Uniunea Europeană pentru o astfel de faptă, plata sumei de 230 de euro în termen de 8 săptămâni. Însă neplata amenzilor poate crea probleme mult mai mari în alte ţări. În Germania autorităţile pot confisca maşina pentru garanţie.

Indiferent de legea încălcată şi indiferent de ţara unde este încălcată această lege este important să plătim cât mai rapid amenda primită. În cele mai multe cazuri nu trebuie să mergem până la ghişeu pentru că putem să plătim direct prin transfer bancar”, a relatat Bogdan Dinu, reporter Observator. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Travel » Românii riscă amenzi usturătoare în vacanță. Țara unde ești taxat cu 230 de euro dacă ești prins cu telefonul la volan