Antena Meniu Search
x

Video Locul din România pentru care turiştii au venit şi din Hong Kong, de Revelion. Oamenii au un singur regret

Turiştii din Poiana Braşov, unde pachetele de Revelion costă până la 12.000 de lei de cuplu, se pregătesc pentru petrecerea de Anul Nou. Multe hoteluri au evenimente tematice incitante.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 31.12.2022, 19:54

Vezi și

"Până la petreceri, ajungem în bucătăriile care freamătă acum. Mâncărurile tradiționale româneşti au fost înlocuite cu meniuri din bucătăria internațională. Ton roşu în crustă, icre negre și icre de manciuria, mușchiuleț de mistreț, piept de raţă. Peste 800 de turişti vor trece în 2023 la acest hotel din Poiana Brașov. În această noapte vor întreține atmosfera Connectr, Raluka, trupa Azur, Corina, dar și binecunoscutul rapper Nana din Germania. Iar turiștii vor putea participa și la jocuri cu tematica Squid Game. Premiile sunt diverse, de la un weekend de cazare într-o cameră de lux, până la o sesiune de masaj sau o cină romantică. Înainte de petreceri, turiştii din Poiana Braşov au căutat zăpada şi pentru că nu au găsit-o, au înlocuit-o cu piscinele", spune Florentina Lazăr, reporter Observator.

Revelion în costum de baie în Poiana Braşov

Cine şi-a rezervat vacanţa de Revelion în Poiana Braşov a avut nevoie de costum de baie, nu de schi. Au fost 9 grade Celsius astăzi, iar turiştii s-au relaxat în piscina exterioară cu apă încălzită. "Este al doilea an când venim aici. Este caldă este şi relaxantă datorită jacuzzi-ului. Din păcate n-am putut să mergem pe pârtie pentru că nu este zăpadă", mărturiseşte o turistă. "Atmosfera este incendiară aici, în Poiană", spune un bărbat.

"Pentru cei care vor să vină la centrul SPA preţul este de 125 de lei pe oră. Şi avem inclus accesul la piscina exterioară, interioară, sală de sport, jacuzzi şi la saună umedă şi uscată", explică Adriana Cernat, reprezentant hotel. 

Pe acelaşi subiect

Turiştii au venit chiar şi din Hong Kong

Pentru că nu a nins, doar una dintre cele şapte pârtii din Poiana Braşov este deschisă, şi numai pentru copii şi începători. Stratul subţire de zăpadă artificială îi face, însă, fericiţi pe unii turişti. "E minunat. Am venit din Hong Kong. Mă bucur că este pârtia deschisă ca să putem schia şi face snowboarding", povesteşte o turistă.

Pentru alţii, schiul a rămas doar o amintire plăcută. "Ne-am urcat până pe pârtie cu telegondola. Am sperat să vedem mai multă zăpadă. Speram să putem schia, dar, na, este vară aproape", comentează un turist. "Ne bucurăm de aer curat, de prieteni", adaugă o femeie.

Vremea la munte în luna ianuarie

Pentru că nu prea au avut ce să facă în staţiune, sute de turişti au coborât în Braşov şi au umplut Piaţa Sfatului. "Mi-ar fi plăcut să fie un pic mai rece, doar să fie zăpadă, să putem schia", oftează o turistă. Dar nu va ninge curând. Până la jumătatea lui ianuarie, vremea rămâne extrem de caldă în toată ţara, spun meteorologii. Mâine, temperaturile vor urca la 18 grade Celsius în zonele de deal, iar la munte vor fi 13 - 14 grade. Pe doi ianuarie se anunţă 17 grade în Bucureşti, cu un grad mai puţin decât maxima absolută a lunii ianuarie în Capitală, înregistrată acum 11 ani. Aşa că urarea tradiţională vine din piscină, nu din zăpadă!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Locul din România pentru care turiştii au venit şi din Hong Kong, de Revelion. Oamenii au un singur regret