Video Festin şi răsfăţ la Băile Felix. Cum se alege cel mai bun şorici
Înainte de masa de Revelion, turiştii îşi fac antrenamentul cu pomana porcului. La Băile Felix, festinul a început deja. Sunt mii de turiști din toate colțurile țării care-și vor petrece noaptea dintre ani în stațiunea din judeţul Bihor. Îi așteaptă petreceri cu spumă în bazinele cu apă termală și o seară de carnaval.
- Prima reacţie a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras de Coaliţie. DETALII la Observator 17:00, la Antena 1
- Surse: Firea şi Burduja, în locul lui Cîrstoiu la Primăria Capitalei. PSD şi PNL renunţă la candidatul unic pentru Bucureşti
Cu un adevărat festin au fost răsfăţaţi încă de la prânz turiştii din Băile Felix. Gazdele au pregătit tot felul de bucate tradiţionale - de la sărmăluţe şi pastramă, la jumări, slăninuţă fragedă şi fripturi aromate.
Lucian Fâşie, bucătar: Cel mai apreciat şi fotografiat preparat acesta este. Borcanul bunicii. Conţine carne de porc, costiţă, pulpă legume şi multă verdeaţă şi e făcut tradiţional.
Festin şi răsfăţ la Băile Felix
Un porc imens a fost sacrificat pentru festin. Un adevărat tur de forţă pentru bucătarii care l-au tranşat.
Ionuț Buz – director restaurant: Am sacrificat un porc de 250 de kg din care am preparat produse trandtionale piftie tot ce se poate face dintr un porc, plus am venit cu muraturile noastre.
Reporter-bărbat: Văd că sunteţi foarte pretenţios cu şoriciul. Cum îl alegeţi?
- Încercăm de pe burtă să ştiţi. Am înţeles că este mai moale.
În faţa atâtor tentaţii doamnele au anunţat că nu se mai gândesc la nicio dietă.
Reporter-doamnă: Ce v-a făcut pofta cel mai mult din ce aveti aici?
- Tocatura nu ştiu ce e? Borcanul bunicii.
- Ce aveţi până acum? Pastramă, cârnaţi, slană.
- Uitam de dieta? Astăzi, da şi mâine.
Doamnă: Cum v-ati pregatit pentru acest festin culinar?
- Nu am mâncat o zi! Vrem să mâncăm pomana porcului şi şoriciul e cea mai bună delicatesă.
Nu au lipsit murăturile și paharele de pălincă și vin. Nu doar pomana porcului a adus lumea în staţiune. Atmosfera este însufleţită şi de artiştii care au venit să le cânte.
Romina Suciu – solista Ansamblul Bihorul: Le-am pregătit un program de cântece şi sansuri populare de la noi din zona Bihorului. Copiii de la ansamblul Bihorul vor dansa o polkă de la Binş, dar şi din alte zone
Dumitru Fechete – director complex hotelier: Hotelul plin, suta la suta ocupat in aceasta perioada 12.05 in seara asta vom avea o seara tematica apoi Revelionul şi pentru adulţi şi pentru copii
Mâine seară, turiștii vor avea parte de 2 variante de revelion, la alegere. Fie în restaurante, fie in piscinele cu apă termală.
Ți-a plăcut acest articol?
LikePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰