Video Festin şi răsfăţ la Băile Felix. Cum se alege cel mai bun şorici
Înainte de masa de Revelion, turiştii îşi fac antrenamentul cu pomana porcului. La Băile Felix, festinul a început deja. Sunt mii de turiști din toate colțurile țării care-și vor petrece noaptea dintre ani în stațiunea din judeţul Bihor. Îi așteaptă petreceri cu spumă în bazinele cu apă termală și o seară de carnaval.
- Premiera noului sezon Chefi la cuțite din 17 Noiembrie, Duminică 20:00, Luni, Marți și Miercuri 20:30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- A treia răsturnare de situație în cazul asasinării lui Ioan Crișan. Fiica lui, lăsată în libertate acum 3 săptămâni, a fost arestată alături de complici
Cu un adevărat festin au fost răsfăţaţi încă de la prânz turiştii din Băile Felix. Gazdele au pregătit tot felul de bucate tradiţionale - de la sărmăluţe şi pastramă, la jumări, slăninuţă fragedă şi fripturi aromate.
Lucian Fâşie, bucătar: Cel mai apreciat şi fotografiat preparat acesta este. Borcanul bunicii. Conţine carne de porc, costiţă, pulpă legume şi multă verdeaţă şi e făcut tradiţional.
Festin şi răsfăţ la Băile Felix
Un porc imens a fost sacrificat pentru festin. Un adevărat tur de forţă pentru bucătarii care l-au tranşat.
Ionuț Buz – director restaurant: Am sacrificat un porc de 250 de kg din care am preparat produse trandtionale piftie tot ce se poate face dintr un porc, plus am venit cu muraturile noastre.
Reporter-bărbat: Văd că sunteţi foarte pretenţios cu şoriciul. Cum îl alegeţi?
- Încercăm de pe burtă să ştiţi. Am înţeles că este mai moale.
În faţa atâtor tentaţii doamnele au anunţat că nu se mai gândesc la nicio dietă.
Reporter-doamnă: Ce v-a făcut pofta cel mai mult din ce aveti aici?
- Tocatura nu ştiu ce e? Borcanul bunicii.
- Ce aveţi până acum? Pastramă, cârnaţi, slană.
- Uitam de dieta? Astăzi, da şi mâine.
Doamnă: Cum v-ati pregatit pentru acest festin culinar?
- Nu am mâncat o zi! Vrem să mâncăm pomana porcului şi şoriciul e cea mai bună delicatesă.
Nu au lipsit murăturile și paharele de pălincă și vin. Nu doar pomana porcului a adus lumea în staţiune. Atmosfera este însufleţită şi de artiştii care au venit să le cânte.
Romina Suciu – solista Ansamblul Bihorul: Le-am pregătit un program de cântece şi sansuri populare de la noi din zona Bihorului. Copiii de la ansamblul Bihorul vor dansa o polkă de la Binş, dar şi din alte zone
Dumitru Fechete – director complex hotelier: Hotelul plin, suta la suta ocupat in aceasta perioada 12.05 in seara asta vom avea o seara tematica apoi Revelionul şi pentru adulţi şi pentru copii
Mâine seară, turiștii vor avea parte de 2 variante de revelion, la alegere. Fie în restaurante, fie in piscinele cu apă termală.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰