Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Maldive construieşte un oraş plutitor pentru 20.000 de persoane. Primii locuitori se vor muta aici în 2024

Un oraş plutitor va fi construit la 10 minute de capitala Maldivelor şi va avea locuinţe, magazine, restaurante, chiar şi şcoli.

de Antonia Roşu

la 08.07.2022 , 00:47

Maldive construieşte un oraş plutitor cu 20,000 locuri
Maldive construieşte un oraş plutitor cu 20,000 locuri - Waterstudio.NL/Dutch Docklands

Ca răspuns la încălzirea globală, un oraş plutitor va fi construit în Maldive, situat la doar 10 minute cu barca de capitala Maldivelor. Proiectul va include locuinţe, magazine, restaurante şi şcoli. Primele unităţi plutitoare for fi inaugurate luna aceasta, iar primii locuitori se vor putea muta începând cu anul 2024. Proiectul urmează a fi finalizat în 2027.

Iniţiativa aparţine guvernului din Maldive în colaborare cu dezvoltatorul imobiliar oladez "Dutch Docklands". Proiectul a fost demarat din cauza nivelului apelor care se află într-o continuă creştere, ca urmare a încălzirii globale.

Un răspuns practic la încălzirea globală

Articolul continuă după reclamă

Arhipelagul Maldive şi cele 1.190 de insule ale sale reprezintă una dintre mai expuse regiuni din lume la schimbările de mediu cauzate de încălzirea globală. 80% dintre teritorul său terestru se află la mai puţin de 1 metru deasupra nivelului mării şi întreaga naţiune se va scufunda până la finalul secolului, conform studiilor, scrie CNN.

Cu toate acestea, dacă un oraş pluteşte, acesta s-ar putea ridica odată cu nivelul mării. Maldive nu este singura naţiune care a iniţiat lucrările oraşelor plutitoare care par să reprezinte viitorul, în contextul schimbările dramatice de climat. Coreea de Sud şi Olanda au anunţat de asemenea planuri similare de a construi atât oraşe, cât şi insule plutitoare în anii care urmează.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Travel » Maldive construieşte un oraş plutitor pentru 20.000 de persoane. Primii locuitori se vor muta aici în 2024