Antena Meniu Search
x

Video Motivele pentru care turiştii români aleg Bulgaria, în locul litoralului românesc. Economie chiar şi de 600 de euro: ce servicii oferă bulgarii

Tot mai mulţi români aleg litoralul bulgăresc ca destinaţie de vacanţă. Preţurile mult mai avantajoase pe care le menţin bulgarii par să atragă tot mai mulţi turişti.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 28.07.2022, 08:39

Vezi și

După 5 septembrie, vacanţele pe litoralul bulgăresc sunt la jumătate de preţurile din plin sezon. Operatorii din turism îi sfătuiesc pe cei care doresc să aibă parte de vacanţe ieftine să aleagă luna septembrie. Autorităţile din Bulgaria au anunţat deja că nu vor fi restricţii Covid în acest an.

Ca în fiecare an, predomină familiile cu copii. Un impediment ar putea fi reprezentat de faptul că anul şcolar începe pe 5 septembrie, astfel că vacanţele se restricţionează cumva din acest motiv. Şi litoralul bulgăresc a înregistrat o scădere a numărului de turişti în acest an. Mulţi operatori germani au anulat cursele charter în acest an. Statisticile arată însă că în acest an litoralul bulgăresc a fost ales de mai mulţi turişti decât cel românesc. Vorbim aici şi despre românii care au ales să meargă în Bulgaria, acolo unde preţurile sunt mai mici, iar serviciile mai bune.

Pentru un pachet de 6 nopţi în perioada 15-21 august, în Mamaia, la un hotel de patru stele, preţul porneşte de la 577 de euro şi ajunge şi chiar depăşeşte 2.000 de euro. În Bulgaria, pachetele pornesc de la 561 de euro şi nu depăşesc 1.400 de euro. În Bulgaria, multe hoteluri oferă şezlongurile gratis, în timp ce în România acestea se plătesc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Travel » Motivele pentru care turiştii români aleg Bulgaria, în locul litoralului românesc. Economie chiar şi de 600 de euro: ce servicii oferă bulgarii