Antena Meniu Search
x

Video Noile destinaţii exotice preferate de români. MAE trage un puternic semnal de alarmă: alerte de călătorie în aceste ţări

Descoperim destinaţii care până acum nu ne spuneau nimic. Albania, Georgia, Azerbaijan sau Armenia sunt noile preferinţe exotice ale turiştilor români. Marea azurie, munţii fabuloşi, tradiţiile şi preţurile accesibile sunt argumentele unei vacanţe peste aşteptări. Ministerul de Externe avertizează însă că în aceste ţări există alerte de călătorie.

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 03.07.2024 , 20:11

A plecat în vacanţă fără prea mari aşteptări şi a avut cea mai mare surpriză. Diana a vizitat Albania anul trecut şi a fost fermecată de destinaţie. Vara aceasta a mers din nou, timp de o lună, pentru a simţi pe îndelete specificul local. "Sunt foarte multe insule, dacă alegi să mergi la mare, alegi să mergi în Xamil, să te cazezi şi fiind foarte multe insule ai ce vizita în fiecare zi. Oamenii sunt foarte, foarte primitori. Este mai ieftin decât în România, două persoane 30 de euro o masă", a declarat Diana.

Pe site-ul Ministerului de Externe, aceste destinaţii au atenţionări de călătorie

Alexandru a ales Albania pentru munţii spectaculoşi. A plecat din România cu maşina personală. "Probabil vreo 1.000 de euro, fără să ne reţinem de la nimic. Pentru oraşe istorice, situri UNESCO, munţi. Am plecat cu aşteptări de ţară de lumea a treia. Mare surpriză a fost că drumurile foarte bune, civilizat", a declarat Alexandru. Albania este în topul preferinţelor românilor pentru o vacanţă altfel în această vară. "Durres este o destinaţie la 30 de km de Tirana. Plajele sunt foarte frumoase, foarte lungi, cu nisip foarte fin. Ca să mergi pe plajă, să mănânci la un restaurant, te duce undeva între 10 şi 15 euro. All inclusive-ul pleacă de undeva de la 675 de euro, la hotelurile de cinci stele", a declarat Marius Berca, director agenţie de turism.

Vezi și

Şi Tunisia a revenit pe lista de recomandări, după o perioadă de instabilitate economică şi socială. După ce ani de zile Tunisia a fost o destinaţie de ocolit, anul acesta agenţiile ne spun că este o destinaţie sigură pentru vacanţă. Astfel că cererea a crescut cu peste 35 de procente. Un pachet de şapte nopţi, la un hotel de patru stele, cu all inclusive, porneşte de la 480 de euro. La agenţiile de profil, itinerariul Azerbaidjan, Georgia şi Armenia este aproape sold out. Preţurile pornesc de la 1.800 de euro pentru 12 zile cu demi-pensiune.

Pe site-ul Ministerului de Externe, aceste destinaţii au atenţionări de călătorie. Armenia şi Azerbaijan, de exemplu, sunt la nivelul de alertă 7 din 9 ceea ce înseamnă că anumite regiuni trebuie evitate. Recomandarea specialiştilor este să apelăm la un tur ghidat şi să nu ne îndepărtăm de zonele turistice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Aţi stat peste program la muncă, doar pentru a scăpa de îndatoriri personale?
Observator » Travel » Noile destinaţii exotice preferate de români. MAE trage un puternic semnal de alarmă: alerte de călătorie în aceste ţări