Antena Meniu Search
x

Video Noua "modă" printre români: cerere uriaşă de vacanţe pentru destinaţii exotice acolo unde căldura nu ajunge niciodată

Vara începe să fie ca iarna pentru mulţi europeni care nu mai vor în vacanţă la căldură. Exotic este acum să mergi în ţările nordice, să admiri Aurora Boreală şi gheţarii în timp ce în ţară totul fierbe. Islanda, Norvegia, Finlanda şi Suedia urcă în topul preferinţelor pentru mulţi români, dar şi excursiile la munte în ţările mai reci din vestul Europei câştigă tot mai mult teren. 

de Redactia Observator

la 21.07.2023, 20:29

Vezi și

Denisa iubeşte să călătorească unde căldura nu ajunge niciodată. În ultima vacanţă s-a bucurat de aurora boreală într-un loc departe de România, cu peisaje de gheaţă.

Denisa, turistă: Dacă temperatura creşte peste 30 de grade deja nu mă mai simt confortabil. Cel mai răcoros loc pe care l-am vizitat a fost Islanda, unde am stat o lună jumătate şi am putut să vizitez multe locuri răcoroase.

Paul a făcut din pasiunea sa pentru călătorii în locuri răcoroase o meserie. Este ghid montan şi acum îi învaţă şi pe alţii arta de a descoperi, la rece, destinaţii mai puţin explorate.

Paul Varga, ghid montan: Avem o listă destul de diversificată de obiective dacă e să ne uităm la partea montană, atât în ţara noastră cât şi în alte ţări. Probabil de departe ţările din vestul Europei sunt cele mai recomandate pentru zonele montane datorită infrastructurii.

Europenii încep să călătorească şi în locuri mai răcoroase pe timpul verii. Republica Cehă, Irlanda sau Danemarca sunt destinaţiile pentru care a crescut interesul în acest sezon. Şi Suedia începe să devină o destinaţie râvnită: la zborul de Malmo de pe Otopeni, zeci de români erau entuziasmaţi de îmbarcare.

Turist: La noi este foarte cald, acolo e mai bine. Hăinuţe un pic şi mai groase, dar şi subţirele, dar sperăm totuşi să le folosim pe cele subţiri.

Turist: Îmi place frigul în primul rând şi pentru că e foarte cald aici. Zborurile în jur de 1500 de lei biletele, iar hotelul cam 500 de lei.

Specialiştii confirmă tendinţa de creştere a vânzărilor pentru vacanţe în ţările reci.

Florin Ionescu, consultant în turism: Toate circuitele pentru nordul Europei, ce includ Norvegia, Suedia, Finlanda, Danemarca, chiar şi Marea Britanie, cu zona Scoţiei sunt sold out. Am avut solicitări foarte multe. De asemenea, Islanda a fost anii aceştia în topul vânzărilor.

Traian Bădulescu: Ca destinaţie mai răcoroasă sunt staţiunile montane din România, dar şi din Europa, staţiunile balneoclimaterice, zonele de turism rural.

În 2022, Europa a avut parte de cea mai călduroasă vară din istorie şi de al doilea cel mai călduros an înregistrat vreodată. Destinaţiile neatinse de caniculă au devenit mai căutate cu 10% faţă de anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Travel » Noua "modă" printre români: cerere uriaşă de vacanţe pentru destinaţii exotice acolo unde căldura nu ajunge niciodată