Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video O bucată de plajă, la doar câţiva kilometri de Bucureşti. Plaja Gostinu, luată cu asalt de turişti: preţurile sunt incomparabile cu cele de pe litoral

O bucăţică de litoral la câţiva de kilometri de Bucureşti! Şi în acest weekend, plaja Gostinu, de pe malul Dunării, a fost plină de turişti. Cei mai mulţi dintre ei veniţi doar pentru o zi, din Capitală, atraşi de preţurile mici şi de drumul mult mai scurt decât cel până la mare. Totuşi, limba de nisip lărgită de secetă nu este pe placul tuturor: plaja sălbatică nu e curăţată de nimeni, iar tomberoanele din jur dau pe afară.

de Andre Rotaru

la 07.08.2022 , 21:10

La masă pe plajă, chiar în buza apei, cu o porţie de hamsii în farfurie şi cu valuri de băutură. O experienţă pentru care un turist ar avea de plătit câteva sute de lei în staţiunile de pe litoral costă mult mai puţin pe plaja din Gostinu. Ce-i drept, masa şi farfuriile sunt de plastic, iar în loc de mare... e Dunărea. Atraşi de preţurile mici şi de drumul scurt, sute de turişti din Bucureşti sau din Ilfov au ajuns să se bronzeze pe plaja sălbatică de la Gostinu.  

"Este minunat, vă recomand să veniţi aici dacă nu aveţi posibilitatea anul acesta să mergeţi la mare", spune o femeie. Dacă ne aducem de acasă un prosop, ceva de băut şi ceva de mâncare, atunci singurii bani pe care îi vom avea de scos din buzunar pentru o zi petrecută aici vor fi cei pentru benzină sau motorină. În schimb, dacă vrem să închiriem un şezlong, acestea costă între 20 şi 30 de lei pe zi. Iar la capitolul mâncare şi băutură, un pahar de bere costă 6 lei iar un mic, 5 lei.

În zona plajei sălbatice s-au deschis în ultimii ani şi mai multe terase. "Vânzările merg foarte bine. Este o zonă de pădure, foarte multă vegetaţie, tot ce vedeţi dumneavoastră aici sunt oameni care evadează dintre betoane, bucureşteni. E foarte scăzută Dunărea, la Porţile de Fier apa este scăzută şi acolo, nu mai vine apă mai mare. Normal, plaja are undeva la vreo 30 de metri", a declarat Viorel Coman, comerciant. Dar unde sunt mulţi turişti, sunt şi multe gunoaie.

Vezi și
Andre Rotaru Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Travel » O bucată de plajă, la doar câţiva kilometri de Bucureşti. Plaja Gostinu, luată cu asalt de turişti: preţurile sunt incomparabile cu cele de pe litoral