Antena Meniu Search
x

Video Cât îi costă pe învăţători prima zi de şcoală, pentru a-i primi pe copii aşa cum trebuie: "Din vară îmi pregătesc, ştiam ce ne așteaptă"

Este ultimul weekend de vacanţă, de luni începe şcoala, iar în clase va suna primul clopoţel din acest nou an şcolar. Dincolo de emoţiile şi pregătirile copiilor, e agitaţie mare şi pentru dascăli. Vorbim de învăţătorii, care, de mai bine de două săptămâni, îşi fac temele pentru ca prima întâlnire cu şcolarii din clasa zero să fie una memorabilă. Iar această primă zi de şcoala e cu bani din buzunarul dascălilor. 

de Redactia Observator

la 08.09.2023, 08:45

Vezi și

Chiar dacă şcoala începe abia luni pentru elevi, învăţătorii de la Colegiul Naţional Bănăţean din Timişoara lucrează la foc continuu încă de acum două săptămâni pentru a-i primi pe copii aşa cum trebuie.

Nicoleta Meneşi, învăţătoare: Am pregatit literele cu "bine aţi venit", vor fi lipite pe tabla, regulile clasei, strumfița, strumful, și bineînţeles, alfabetul cu literele de tipar. Din această vară îmi pregătesc, îmi caut materiale pentru că acum înainte de începerea şcolii mai avem şi altele, cum ar fi să pregătim sala de clasă. 

Însă pentru ca totul să fie perfect când primul clopoţel din acest an şcolar va suna, învăţătorii fac sacrificii mari.

Învăţătoare: Prima zi de şcoală pentru învăţător diferă, în funcţie de ceea ce pregăteşte, dar e undeva la 1500-2000 de lei. Nu poţi să fii învăţător şi să nu ai o imprimantă. Hârtie, iar cu imprimată şi hârtie te descurci.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Care e bugetul pe care îl alocaţi?

Învăţătoare: 800 de lei.

În Clasa Albinuţelor alfabetul e deja pe bancă, iar doamna învățătoare a făcut şi ea economii pentru noul an şcolar.

Dana Visu, învăţătoare: M-am gândit să fie eficiente, până văd care le e nivelul. Noi în prima săptămână ne acomodăm, ne testăm. Ne-am pus deoparte. Ştiam ce ne așteaptă.

Altă sală de clasă e plină de copii ce muncesc cot la cot cu doamna învăţătoare. Totul e decorat în galben şi albastru, pentru că aici e Clasa Minionilor.

Mihaela Gherasim, învăţătoare: Tradiţia spune că învăţătoarea pregăteşte altfel de coifuri pe care le umple cu cadouri. Cadourile sunt aici. Urmează le legăm coifurile cu o fundita albă. 

Elevii mai mari au ţinut şi ei să le ureze bun venit viitorilor colegi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Educatie » Cât îi costă pe învăţători prima zi de şcoală, pentru a-i primi pe copii aşa cum trebuie: "Din vară îmi pregătesc, ştiam ce ne așteaptă"