Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 10 septembrie 2023. Cald și frumos afară pe final de săptămână. Cum va fi pe litoral

Vremea de mâine 10 septembrie 2023 în România. În intervalul 9 septembrie - 10 septembrie 2023 vremea va fi frumoasă şi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi variabil în nordul ţării şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest şi Câmpia Română. La începutul intervalului, în depresiuni vor fi condiţii de ceaţă.

de Redactia Observator

la 09.09.2023, 14:58

Mamaia
Vremea 10 septembrie 2023. Cald și frumos afară pe final de săptămână. Cum va fi pe litoral - Shutterstock (arhivă)

Vremea va fi predominant frumoasă, iar din punct de vedere termic şi caldă pentru această dată în regiunile din jumătatea de vest a ţării. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, dar în a doua parte a zilei la munte, cu o probabilitate mai mare în Carpaţii Meridionali, izolat, vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări după-amiaza şi seara în zona costieră a Dobrogei.

Temperaturile maxime, în scădere uşoară faţă de ziua anterioară în est şi sud-est, se vor încadra între 22...24 de grade pe litoral şi 31 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 6 şi 16 grade. În depresiunile intramontane izolat se va forma ceaţă.

Progonoza meteo București 10 septembrie 2023

Vremea se va menţine frumoasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă, uşor mai coborâtă faţă de ziua precedentă, dar apropiată de normalul climatologic al datei, va fi de 27...28 de grade, iar cea minimă de 12...13 grade, mai scăzută în zona preorăşenească spre 10 grade.

Pe acelaşi subiect

Vremea de mâine la munte și pe litoral

Vremea la munte: Vremea va fi predominant frumoasă şi uşor mai caldă faţă de normalul perioadei. Cerul va fi variabil, mai mult senin la începutul zilei şi noaptea. După-amiaza, cu o probabilitate mai mare în Carpaţii Meridionali, izolat, vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat. Pe văi, izolat, în orele dimineţilor se va forma ceaţă.

Vremea pe litoral: Vremea se va răci uşor, valorile termice devenind apropiate de cele normale în această perioadă. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime se vor situa între 22 şi 24 de grade, iar cele minime între 15 şi 17 grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 22 şi 24 de grade.

Vremea în Europa

În Peninsula Iberică şi în vestul, centrul şi nordul Arhipelagului Britanic, cerul va avea înnorări temporar accentuate, va ploua, mai ales sub formă de aversă, se vor semnala descărcări electrice, iar izolat cantităţile de apă vor fi însemnate. În restul continentului, vremea va fi predominant frumoasă, cerul va fi variabil şi doar izolat va ploua slab. Vântul va avea intensificări în extremitatea sud-estică şi de nord a Europei, dar trecător şi acolo unde vor fi averse.

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului în cea mai mare parte a continentului, iar cele mai mari abateri se vor înregistra în regiunile vestice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Vremea 10 septembrie 2023. Cald și frumos afară pe final de săptămână. Cum va fi pe litoral