Antena Meniu Search
x

Video Locul de vis din România care s-a redeschis cu mare fast după 8 ani. Gloria de altă dată e pe cale să fie recăpătată: promisiunile primarului

A fost forfotă mare pe străzile Braşovului, acolo unde totul pare că s-a întors în timp. După 8 ani în care a avut lacătul pe porţi, Cetăţuia Braşovului s-a redeschis cu mare fast în săptămâna porţilor deschise. Iar pentru a marca acest moment de bucurie, pentru sutele de turişti a fost organizat un progam de excepţie, care i-a încântat în special pe pasionaţii de istorie. 

de Redactia Observator

la 09.09.2023, 08:18

Vezi și

La porţile fortificaţiei a fost mare sărbătoare. După aproape un deceniu, cetatea a fost recâştigată. 

Allen Coliban, primarul Braşovului: Cetatea este a voastră! A revenit acasă. A redevenit a braşovenilor!

Domniţe, cavaleri pe cai albi şi menestreli au împânzit străzile Braşovului

Domniţe, cavaleri pe cai albi şi menestreli au împânzit străzile Braşovului, dând de veste că de acum au pus stăpânire pe cetatea de pe deal. Spectacolul parcă desprins din cărţile de istorie, a fost savurat atât de către localnici, cât şi de către turiştii veniţi din toate colţurile ţării. 

Pe acelaşi subiect

Localnic: Cât de multă istorie poate să existe într-un singur loc, în acest oraş minunat.

Turist: E pentru prima dată când vine aici şi văd că e încântat, îmi place.

Şi două foste angajate ale cetăţii au sosit la poalele monumentului alături de copiii lor, pentru a rememora vremurile apuse în care spectacolele erau la ordinea zilei. 

Fostă angajată: Mă doare sufletul când văd ce e aici! Se făceau nişte nunţi, nişte evenimente pe toate terasele. Se făceau evenimente de toate felurile. Este o ruină ca să zic aşa, să sperăm că cel puţin copilul meu va veni aici cu foarte mare bucurie. 

Lucrări de reabilitare în încercarea de a readuce simbolul Braşovului la gloria de altă dată

Edilul oraşului spune însă că după marea deschidere ar urma ample lucrări de reabilitare în încercarea de a readuce simbolul Braşovului la gloria de altă dată. 

Allen Coliban, primarul Braşovului: Cu siguranţă nu vom face lucruri care să întineze specificul medieval al acestui monument. 

Cetăţuia Braşovului îşi va aştepta încă o săptămână turiştii, timp în care se pot bucura de spectacole medievale, expoziţii de artă şi concerte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Travel » Locul de vis din România care s-a redeschis cu mare fast după 8 ani. Gloria de altă dată e pe cale să fie recăpătată: promisiunile primarului