Antena Meniu Search
x

Video România versus Bulgaria: unde e mai avantajos să-ți faci vacanţa în acest an

Şi acum să mergem către perla vacanţelor noastre, litoralul. Oricum la el ne gândim toţi în perioada asta. Şi ne mai gândim la ceva, la concediul de vară. Sincer, nu mai e chiar atât de mult până acolo aşa că astăzi vă arătăm deja câteva oferte, să aveţi timp să analizaţi, să alegeţi, să puneţi bani deoparte. Andreea Filip a consultat mai multe variante, România versus Bulgaria. 

de Redactia Observator

la 01.04.2022, 13:53

Vezi și

Andreea Filip, reporter Observator: Cele mai căutate destinaţii pentru sezonul ce se apropie pe litoralul românesc rămân şi anul acesta Mamaia, Eforie Nord şi Olimp. Iar în ceea ce priveşte Bulgaria, ştim că foarte mulţi dintre turiştii români îşi doresc o vacanţă în Bulgaria în ultima perioadă. Acolo, cele mai căutate destinaţii rămân Nisipurile de Aur, Sunny Beach sau Albena. Aşadar, ca să vă puteţi face deja bugetul, vă spun că o săptămână pentru două persoane în perioada 11-17 iulie în Mamaia la un hotel de patru stele costă 5.368 de lei, iar la trei stele 2.211 lei. În Eforie Nord, în aceeaşi perioadă, la un hotel de patru stele costă 3.477 de lei, iar la 3 stele 1.718 lei. Iar la Olimp, o destinaţie tot mai des aleasă de către turiştii români, la un hotel de patru stele un sejur costă 3.720 de lei, iar la trei stele 1.642 de lei. În Bulgaria, la Nisipurile de Aur, la patru stele un sejur costă 4.062 de lei, iar la trei stele 1.690 lei, dar vorbim despre servicii all inclusive. În Albena, al patru stele 6.203 lei costă un sejur, iar la trei stele 3.264 de lei. Cea mai avantajoasă destinaţie rămâne Sunny Beach, la patru stele un sejur costă 19.68 de lei, iar la trei stele 1.633 de lei. 

Cu toate acestea, potrivit unui studiu, se pare că preferințele românilor s-au schimbat după doi ani de pandemie. Cel mai recent studiu pe turism arată că anul acesta, românii renunță la vacanțele din strainătate în favoarea celor din țară.

Cei care au participat la studiu au fost împărţiţi în preferinţe. Avem mare, munte, tratamente şi relaxare în staţiuni balneo, dar şi city-break-uri şi interesant este ca  majoritatea sunt de la noi din ţară pentru că, aproximativ jumătate dintre cei care vor merge in vacanță în această vară aleg destinații din România. 

Cei mai mulți intenționează să meargă în stațiunile de pe litoralul românesc. Căutate sunt şi Transilvania, Maramureș și Delta Dunării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Travel » România versus Bulgaria: unde e mai avantajos să-ți faci vacanţa în acest an