Antena Meniu Search
x

Video Românii, cuceriţi de vacanţele pe vasele de croazieră. Cât costă un sejur de 7 nopţi în Mediterană

Românii descoperă vacanţele pe vase de croazieră! De la an la an, tot mai mulţi aleg un astfel de concediu. Fie că vorbim de Mediterana, mările din nordul Europei sau de Caraibe, experienţa este una unică. Fiecare zi înseamnă alt oraş sau chiar altă ţară. Singurele lucruri de care trebuie să vă ocupaţi sunt zborul la punctul de îmbarcare şi cursa aeriană spre acasă.

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 29.08.2023, 20:58

Vezi și

Românii au început să înţeleagă economia vacanţelor pe croazieră. Un sejur de 7 nopţi în Mediterană porneşte de la aproximativ 600 de euro de persoană. Punctul de plecare este Barcelona şi se navighează cu opriri în Marsilia, Genova, Napoli şi Palma de Mallorca. Acelaşi traseu parcurs cu avionul, la care adăugăm cazări ar costa de trei ori mai mult. La mare căutare este şi o croazieră care include mai multe oraşe din Italia, Grecia şi Croaţia. Trebuie să ajungeţi la Bari iar destinaţia finală este Trieste. În cazul voiajelor din sezonul rece, agenţiile de turism spun că există un interes crescut pentru Emiratele Arabe. O săptămână de vacanţă în ianuarie sau februarie este minimum 500 de euro de persoană. Cam de 4 ori mai puţin decât în cazul unui concediu clasic.

Blogurile de călătorie sunt pline de poveşti din croaziere

"Ar fi un echilibru între nordul Europei şi Mediterană. Spre exemplu, în nordul Europei să se plece de undeva din Hamburg sau Copenhaga, pentru o croazieră între şapte şi douăsprezece nopţi", a declarat Georgiana Năstase, consultant croaziere. Pe lângă destinaţiile inedite pe care un voiaj pe apă le poate oferi, viaţa la bord este o experienţă unică. "Odată făcut check-in-ul intri într-un alt univers, fiecare vas este ca un mic oraş. Imaginaţi-vă viaţa la bordul unui vas care are de toate: de la spectacole de teatru, până la baruri, cluburi. Copiii de asemeni, sunt bineveniţi", a declarat Florin Ionescu, consultant în turism. "Pe vas avem toate facilităţile şi avem şi pensiune completă. Chiar recomand turiştilor să meargă şi în extrasezon, respectiv de la jumătatea lunii septembrie, până în decembrie", a declarat Florin Bidirel, manager vacanţe croazieră.

Blogurile de călătorie sunt pline de poveşti din croaziere. "Trebuie să vă gândiţi că o vacanţă pe un vas de croazieră este ca o vacanţă la all inclusive, dar diferenţa este că în fiecare zi te trezeşti într-un alt port", a declarat Cezar, blogger. Constantin nu mai ţine numărul croazierelor în care a călătorit. A ajuns chiar şi în Antarctica. "Pentru croaziere, cel mai reuşit este sigur, în Caraibe. Am aterizat în Dominicană, dar de acolo am pornit în Virginele Britanice. Decât să fii cu maşina în fiecare zi, e mai plăcut să ai toate catrafusele într-o cabină şi să cobori cu o geantă de mână să vizitezi!", a declarat Constantin Erbiceanu. Vacanţele pe croazieră pot ajunge chiar şi la 250 de euro de persoană, în sezon de oferte. La polul opus, pot costa şi 3.000 de euro, pentru cei mai pretenţioşi. Evident, tarifele de transport până la punctul de îmbarcare nu sunt, însă, incluse în preţ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Travel » Românii, cuceriţi de vacanţele pe vasele de croazieră. Cât costă un sejur de 7 nopţi în Mediterană